Magdaléna Platzová nejen o Životě po Kafkovi

/ MAČ 2022

Magdaléna Platzová (1972) patří podle mezi VIP současné české literatury. Její poslední kniha je o životech lidí, kterých se nějak dotýkal příběh Franze Kafky, hlavně o snoubence Felici Bauerové a jejich potomcích. Na čem zůstává stát naše identita, když ztratíme nejen naši rodnou zemi, ale celý kulturní kontext, v němž jsme se formovali? A jak moc dokáže pronásledovat osudový vztah? A kolik generací se s ním musí utkat?

Další články

TV Kosmas

Výlety na temnou stranu se Stranger Things

Šílená Max je prequel (čili děj, který předchází) ke kultovním Stranger Things, jejichž čtvrté série právě těší diváky Netflixu. Max se s rodinou přestěhovala. Ze slunné Kalifornie do sychravého Hawkinsu. Citlivá Max ukrývá svou citlivost za drsnou image skejťačky a potížistky. Myslí si, že ji z toho všeho srabu pomůže partička kluků ze školy, se kterými by se ráda kamarádila. Jenže součástí party je i Will a jeho mozek ovládá Stínové monstrum, které se rozhodlo zaútočit...
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Co všechno o světovém oceánu (ne)víme? - a co o něm ví Michael Romancov

Politický geograf Michael Romancov v nabízeném videu přednáší v Městské knihovně v Praze na téma své poslední knihy Námořní slepota. 72% povrchu Země je kryto vodou světového oceánu, ale přesto je naše pozornost primárně upřena na pevninu. Proč se o moře a oceány máme zajímat i jindy, než když chceme k moři na dovolenou? Třeba proto, že 90% mezinárodního obchodu probíhá po moři a pro tak otevřenou ekonomiku, jakou je ta naše, to je klíčové. A tím to nekončí.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Chronologická mapa světových dějin, aktualizace 2022

Díky svému originálnímu zpracování najdete na jednom místě největší světové milníky v jednoduchém a přehledném chronologickém zobrazení. Získáte 6-ti metrovou originální mapu s jasným a uceleným přehledem o celosvětových dějinách. Posledních 6000 let lidských dějin.