Nejpevnější síť je rodina

/ nakl. Slovart, Aerofilms

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou, starostlivou maminkou, chápajícím tatínkem a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. V šesti nových příbězích zažije pavoučice Lili znovu mnoho dobrodružství. Od 13. října 2022 také v kinech.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Eva Grestenbergerová - Na divokém venkově

Doktorandka Malvína Velehorská musí kvůli neblahému duševnímu stavu přerušit studium v Oxfordu a vrátit se domů na severní Moravu. Motivy zahrnující komunální politiku, paletu lidových veselic od hodů po hokej, výuku řízení auta nebo soužití s dětmi staví Malvínu do centra bizarně komických situací. Jako sociální psycholog vidí ve své rodině perspektivní půdu pro antropologickou studii. Role moravského vesničana už jí ovšem tak dobře nejde.
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Pavel Kosatík - Slovensko 30 let poté

Pavel Kosatík ve svém Slovenském století (2021) zmapoval vývojový oblouk, který slovenská společnost opsala v letech 1918–1998. Nová kniha dovádí dění na Slovensku do současnosti. Opírá se o přesvědčení, že Slováci se Čechům za tu dobu vzdálili víc, než si Češi stačili včas uvědomit. A že je to oboustranně škoda. Česko-slovenský potenciál možné pomoci a spolupráce zdaleka není využitý na 100 procent.
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Sally Rooneyová - Kdepak jsi, krásný světe

Stejně jako předchozí díla Sally Rooneyové nabízí i její prozaická novinka zcela odhalující, až intimní vhled do života mladých lidí. Zároveň v ní stále silněji zaznívá i hlas uvědomující si současné problémy světa – jeho rozpornost, nespravedlivost, a zejména neudržitelnost.