Jo Nesbø v DVTV

/ dvtv

„Dobrý příběh poznáte už od první stránky. Je to jako kdyby vás někdo pozval do svého obýváku,” říká populární norský spisovatel Jo Nesbø. „Chci psát věci, o kterých si myslím, že budou zajímat pár mých přátel. Kdybych si představoval, že oslovuji čtenáře ve více než sto zemích, asi bych se zbláznil. Takže se pořád snažím zapůsobit na ty dva chlápky, což není vůbec lehké. Nečetli ani všechny mé knihy.”

Další články

TV Kosmas

Společnost za veselejší současnost očima Báry Štěpánové

Společnost za veselejší současnost byla protikomunistická iniciativa, založená 1. května 1989 Lubošem Rychvalským, tehdy nočním hlídačem, herečkou Bárou Štěpánovou a studentem Petrem Paynem. Východiskem k možnosti protestovat se zakladatelům zdála nejlépe vhodná forma satirických akcí s cílem represivní moc státu zesměšnit. Ještě toho dne se uskutečnil první happening - Běh za politické vězně ulicí Politických vězňů. O této iniciativě teď vychází kniha historika Petra Blažka.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Václav Cílek - Přijít za svítání

Jak píše Cílkův oblíbený Jorge Borges: není ani tak důležité číst další knihy, jako se vracet k těm, které jsme již četli. Knihy Přijít za svítání představuje „to nejlepší z Václava Cílka“. Tedy z knihy, které za dvacet let vydal u nakladatelství Dokořán.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Vampýrka Lissa a dhampýrka Rose proti Strigojům

Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…Vampýrská akademie.