Debata nejen nad anketou Knihy roku Deníku N

/ Deník N, Knihovna VH

Jaké byly nejlepší knihy uplynulého roku a co výsledky ankety vypovídají o české literatuře? Podívejte se na debatu se zástupci českého knižního světa: Jovanka Šotolová, šéfredaktorka iLiteratura.cz, Milan Gelnar, ředitel nakladatelství Argo, Jakub Sedláček, šéfredaktor nakladatelství Paseka, Miroslav Balaštík, šéfredaktor nakladatelství Host. Moderuje Irena Hejdová, editorka kulturní rubriky Deníku N.

 

Další články

TV Kosmas

Božena - scénář, který si našel knižní podobu

Spousta lidí Boženu Němcovou vnímá jako mučednici a oběť, ale ona sama se takhle rozhodně neviděla, na to byla příliš sebevědomá, říká scenáristka seriálu Božena Hana Wlodarczyková. „Byla to odvážná a otevřená žena, která si stála a šla za svým.
 | nakl. Prostor, Total Film
TV Kosmas

Naslouchat mužům může být někdy nebezpečné

Knižní předloha úspěšné série HBO. Pojednává o úspěšné psychoterapeutce, jejím manželovi a milovaném synovi. Zdánlivě idylický život krásné rodiny se znenadání obrátí naruby: místo oslav Graciny první publikované knihy se řeší bezcitná vražda, zmizelý manžel. Katastrofa před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů.
 | Cosmopolis, HBO
TV Kosmas

Tom Waits fotogenický a magický

Pokud vám něco říká jméno Tom Waits, je fotografická kniha Matta Mahurina něčím, co budete muset mít. Nejde zdaleka jen o knihu portrétů a momentek, jakkoliv jsou uhrančivé a přesně trefené. Slavný americký fotograf a režisér ale přidal některým snímkům a kolážím kongeniálně tajemnost, hravost i detail. Dotáhnul tak Mistrovu stylizaci k dokonalosti. Zalistujte si knihou ve videu - uvidíte sami!