Legendární pokus oprostit se od všeho zbytečného a přežít v přírodě

/ nakl. Tympanum, nakl. Portál

Kultovní kniha Jona Krakauera, který líčí mladíkovu strastiplnou i osvobozující cestu a zároveň se snaží odhalit motivy jeho extrémního rozhodnutí, se stala předlohou stejnojmenného filmu v režii Seana Penna. Audiopodobu načetl David Matásek.

Další články

TV Kosmas

Knihovna VH: rozhovor Jáchyma Topola s Petrem Onuferem o Pusté zemi

S Petrem Onuferem o jeho novém překladu Elliotovi Pusté země, peripetiích modernismu a také o nadšeném přijetí tohoto epochálního díla v českých zemích...
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Knižní Muž jménem Ove jde do kina s Tomem Hanksem jako Muž jménem Otto

Málokterému spisovateli se podaří, že se hned jeho debut stane mezinárodním fenoménem. Fredrik Backman to dokázal s humorným románem Muž jménem Ove, který si získal srdce milionů čtenářů. Nyní příběh nesnesitelného bručouna ožívá v dlouho očekávaném filmu Muž jménem Otto s Tomem Hanksem v hlavní roli. Jeho česká premiéra se uskuteční 2. února 2023.
 | nakl. Host, Totalfilm
TV Kosmas

Animák o tom, jak vznikaly Mikulášovy příhody

Patálie malého Mikuláše, od rvaček na školním dvoře až po dobrodružství na letním táboře, si v průběhu let zamilovaly více než čtyři generace dětí i dospělých po celém světě. Oblíbená postavička nyní poprvé ožívá v původní ilustraci Sempého v animovaném filmu pro celou rodinu. Vzniká tak svěží a zábavný snímek, citlivě kombinující příhody rozpustilého školáka s osudy jeho dvou tvůrců, spisovatele Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého.