Ten, který umí napodobit Foglara

/ dvtv

Dostal nabídku napsat pokračování jedné z Foglarových knih a ihned zvolil Chatu v jezerní kotlině: „Když si ji člověk přečte ve správném věku, ovlivní ho to na celý život. Proč foglarovky baví děti dodnes? Asi rády čtou, že přátelství má smysl, že je správné pomáhat druhým,” říká spisovatel Petr Hugo Šlik. „Nechci psát knihy pro děti, ze kterých se pomrkává na dospělé. Přijde mi to nefér,” dodává.

Další články

TV Kosmas

Legendární pokus oprostit se od všeho zbytečného a přežít v přírodě

Kultovní kniha Jona Krakauera, který líčí mladíkovu strastiplnou i osvobozující cestu a zároveň se snaží odhalit motivy jeho extrémního rozhodnutí, se stala předlohou stejnojmenného filmu v režii Seana Penna. Audiopodobu načetl David Matásek.
 | nakl. Tympanum, nakl. Portál
TV Kosmas

Knihovna VH: rozhovor Jáchyma Topola s Petrem Onuferem o Pusté zemi

S Petrem Onuferem o jeho novém překladu Elliotovi Pusté země, peripetiích modernismu a také o nadšeném přijetí tohoto epochálního díla v českých zemích...
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Knižní Muž jménem Ove jde do kina s Tomem Hanksem jako Muž jménem Otto

Málokterému spisovateli se podaří, že se hned jeho debut stane mezinárodním fenoménem. Fredrik Backman to dokázal s humorným románem Muž jménem Ove, který si získal srdce milionů čtenářů. Nyní příběh nesnesitelného bručouna ožívá v dlouho očekávaném filmu Muž jménem Otto s Tomem Hanksem v hlavní roli. Jeho česká premiéra se uskuteční 2. února 2023.