Eva Kubátová: Žít v Mexiku je nádherné, procestovat ho ale nelze ani za tři roky

/ Čro Radiožurnál

Chystáte se na cestu do Mexika? Spisovatelka a novinářka Eva Kubátová doporučuje zaměřit se nejdříve na menší část, a pak se do Mexika vracet a postupně poznávat další místa. O zemi a její kultuře se také dozvíte v druhém díle Mexikopedie, abecedáři mexické kultury. „Mexiko nelze procestovat během tří neděl ani tří let, je to obrovská země, kde jsou přesuny dlouhé,“ říká autorka knihy. Moderuje Jan Pokorný.

Další články

TV Kosmas

Cave, oslice, anděl, rozhlas

Australský zpěvák Nick Cave prý svůj debutový román A uzřela oslice anděla psal v horečnatém vytržení tři roky. Jak vznikala jeho rozhlasová adaptace přibližují režisér Jakub Doubrava a herec Honza Hájek. A do prázdnin vyjde ještě Víra, naděje & masakr - knižní rozhovor Nicka Cavea s irským zpěvákem a publicistou Seánem O’Haganem.
 | Český rozhlas Vltava
TV Kosmas

Setkání a autogramiáda autorů Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023

Na záznamu z akce v Knihovně Václava Havla uvidíte Petru Hůlovou, Michaela Žantovského, Michala Kubala, Martina Jonáše, Andrease Papadopulose, Pavla Pawluschu Novotného, Romana Kulicha, Petru Klabouchovou a Evu Kubátovou a dále na překladatele Tomáše Havla a Michala Prokopa. Někteří z autorů vás pozdraví ze zahraničí na krátkém videu. Pořadem provází moderátor kultury ČT Jiří Svoboda.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2023: Petra Klabouchová - U severní zdi

"Román je možné číst jako detektivku, i když bez detektiva a bez vyšetřování. Místo nich je tu „mstitel“, který ani po všech těch letech nezapomněl, neodpustil a společně se čtenáři pomalu odhaluje osudy skryté pod náhrobky Ďáblického hřbitova." Petra Klabouchová