Nad výsledky ankety Knihy roku 2023 Deníku N

/ Deník N, Knihovna Václava Havla

Jak si česká literatura stojí v zahraničí? Daří se mezinárodně překladům českých knih? A jaké z nich letos stály za to? Nad výsledky ankety Knihy roku Deníku N se spisovatelkou a publicistkou Klárou Vlasákovou, socioložkou Lucií Jarkovskou, ředitelem Světa knihy Radovanem Auerem a Janem Zikmundem z Českého literárního centra. Moderuje editorka kulturní rubriky Deníku N Irena Hejdová.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Paul McCartney: 1964: oči bouře

Fotografie pořízené Paulem McCartneym na 35mm film, převážně dosud nepublikované, zachycují převratné období od konce roku 1963 do začátku roku následujícího, kdy se The Beatles stali mezinárodní senzací a změnili běh hudebních dějin.
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Pravda neexistuje? - podcast Terezy Matějčkové

Podcast Pravda neexistuje? ukáže, že filozofie existuje jako neviditelná síla v naší každodennosti. Všichni žijeme z odpovědí na filozofické otázky. Má život smysl? Nebo žijeme v nihilistických časech? Jsme svobodní, nebo se jen více či méně dobrovolně „opičíme“ po druhých? Jak zničující vliv má na naši svobodu ideologické zaměření technologických společností?
 | Echo Media
TV Kosmas

Timothy Garton Ash v Knihovně Václava Havla

Zasvěcený pohled britského profesora na proces integrace západní Evropy a na proměnu střední a východní Evropy mezi maďarskou revolucí v roce 1956 a nedávnou ruskou invazí na Ukrajinu. Debatu s Timothym Gartonem Ashem uvádí Denisa Novotná, dále účinkují překladatelé Veronika Maxová, Jaroslav Veis a Rani Tolimat. Tlumočí Kateřina Výborná.