Karikova Smršť v kinech

/ Bontonfilm

Mohou mít vinu na smrti čtyř lidí neznámé síly? Mysteriózní thriller s Annou Geislerovou a Tomášem Maštalírem podle knižního bestselleru slovenského spisovatele Josefa Kariky. Na divokých a mlžných silnicích v pohraničních horách se začne odvíjí děsivý příběh o větrném démonovi a záhadné postavě v černých šatech. V kinech od 4. dubna.

 

Další články

TV Kosmas

Voices of Meltingpot 2023: odborník na spánek Mathew Walker

Svůj dlouhodobý výzkum spánku na funkce lidského mozku Matthew Walker zúročil v knize Proč spíme, která se stala světovým bestsellerem. Momentálně působí jako profesor neurovědy a psychologie na Kalifornské univerzitě v Berkeley, je také zakladatelem a ředitelem Center for Human Sleep Science. Na mezinárodní scéně patří mezi vyhledávané řečníky a je nadšeným popularizátorem vědy.
 | Meltingppot
TV Kosmas

Autor předlohy Chudáčků Alasdair Gray není pro češtinu neznámý

Proslavil zejména svým prvním románem Lanark, který vyšel v roce 1981. Britský deník The Guardian ho zařadil mezi sto nejvýznamnějších románů všech dob – a máme ho v českém překladu, stejně jako jeho knihu Něco z kůže. A Poor Things, předloha Chudáčků, vydaná v roce 1992, česky zatím dostupná není.
 | Tomáš Weiss, Falcon
TV Kosmas

Nese s sebou liberalismus toleranci k některým neřestem?

Krutost, pokrytectví, snobství, proradnost a misantropie, Montaignovy „obyčejné neřesti“, které s nástupem moderní společnosti postupně zatlačily do stínu klasické hlavní hříchy, ukazují dvojznačnost a náročnost liberální morálky, ochotné přijmout rozpory a hrozby plynoucí z osobní svobody. Jak vstupují staré i nové neřesti do života našich západních společností? Které jsou tolerovány a které méně? Hosté: Lukáš Fošum OP, Josef Fulka, Kamila Stullerová. Moderuje: Petr Fischer