Pavel Kolář o své knížce: Je to zamyšlení nad tělesnou, duševní i společenskou odolností

/ O2 TV Sport

Co se dočtete v nové knížce Pavla Koláře? "Je to takové zamyšlení nad tělesnou i duševní odolností. Je důležité mít i společenskou odolnost, což se promítá do výchovy našich dětí. Díky komfortu, ve kterém žijeme, se stáváme křehkými. Jak individuálně, tak společensky," myslí si.

Další články

TV Kosmas

Porada Echa: Spor o Karla Schwarzenberga - byl intelektuál, historkář, flamendr nebo pankáč?

Komentátoři Týdeníku Echo ještě jednou vzpomínají na nedávno zesnulého Karla Schwarzenberga. Vášnivá debata zavládla především mezi Jiřím Peňásem a Danielem Kaiserem. Jak to měl Schwarzenberg s jazyky? A byl intelektuálem, když nezanechal žádné vlastní texty?
 | Echo Media
TV Kosmas

Duo Kintěra-Vizina: Nad očekávání

Výtvarník a sochař Krištof Kintera patří mezi naše nejznámější a nejúspěšnější současné umělce. Jeho sochy, objekty a koláže zobrazují svět kolem nás naprosto originální a současně velmi přístupnou formou. Jak se v průběhu let vyvíjela Kinterova tvorba a co všechno ji ovlivnilo? Rozhovor vedený Petrem Vizinou mapuje nejen dílo a osudy nekonvenčního výtvarníka, ale také vývoj české umělecké scény od 90. let až po současnost.
 | nakl. Vyšehrad
TV Kosmas

V roce 2024 je to 100 let od narození a 25 let od úmrtí Františka Vláčila

.Režiséra Františka Vláčila (19. 2. 1924 - 27. ledna 1999) není opravdu v českém kulturním prostředí třeba podrobně představovat. Hned zkraje letošního roku má jubilea, takže se připomíná nejrůznějšími způsoby. Pochopitelně filmy. My tady knihami. Nejpečlivěji pak archivář a cinefil Petr Gajdošík na svých stránkách Nostalghia.cz a ve vláčilovské monografii.