Vařit v televizi je pitomost, ale Herbář má pod čepcem

/ Tomáš Weiss

Bůh ví, že to na OKU kuchařky nemají lehké. Knihy této kategorie tady nemají zastání, ale je jasné, že to určitě přežijí, protože se info o nich k zájemcům dostane tisíckrát jinak. Ale televizní Herbář s Lindou Rybovou a Kateřinou Winterovou dostal z dobrých důvodů dispens. Podařilo se jim v televizi vytvořit takový hipízácký mikrosvět, který je unikátní a jinak na obrazovkách nevídaný.

Další články

TV Kosmas

Podívat se blíž na vizuální matadory!

Stará garda je název knihy, ve které fotograf Hynek Glos a kulturní redaktor Petr Vizina zachytili třicítku našich vizuálních umělců, kteří se narodili před rokem 1945. Portrétní fotografii z ateliéru umělce doplňuje rozhovor. A tady je zase náš rozhovor o téhle vizuální knize rozhovorů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Když smrt přestane být pouhou teorií

Po praxi v mobilním hospicu sepsal bývalý novinář Respektu Ondřej Nezbeda Průvodce smrtelníka. Měla by to být kniha příběhů umírajících a praktický rad, kam se obrátit o pomoc, ať už jako člověk ze světa odcházející nebo člověk, o takového umírajícího pečující. Aby to bolelo míň, aby se zařídilo to, co se zařídit má. Protože tváří v tvář smrti není nakonec nikdo tak úplně odborník
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dům na kopci má s návštěvníky svoje plány

Jak se o knize dočtete na Čítárnách .cz: "Jen málokteré dílo světové literatury zůstává tak dokonalou ukázkou sublimované frustrace i textu generovaného autorčinými vnitřními úzkostmi jako Dům Na Kopci alias Strašení (The Haunting), což je titul filmového zpracování dotyčné klasiky. A název originálu knihy: The Haunting of Hill House Tak, a je to pěkně pohromadě. A můžeme se začít bát!