Doppler

Nakladatel: Vakát 2011
Doppler

Doppler

169 Kč
Není v prodeji
169 Kč
pohlídat
Není v prodeji
109 Kč
pohlídat

Anotace

Román Doppler současného norského spisovatele Erlenda Loea má mnoho společného s autorovým průlomovým dílem Naivní. Super (česky 2005). Jeho hlavní hrdina se po zdánlivě bezvýznamné události (pád z kola při jízdě lesem) dostává do hluboké osobní krize, kterou řeší tím, že se zcela stáhne do sebe, opustí ženu a děti a dosavadní pohodlný způsob...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Potřeboval jsem si po nepříjemném čtenářském zážitku spravit chuť a sáhl jsem po Dopplerovi. A pak jsem četl dál, a pořád a pořád. Jediné, co je na ní špatně je délka. Takhle dobré knihy by měly být minimálně pětkrát delší. Dospělý muž, "autor" dvou dětí a třetího na cestě utekl od lidí do lesa. Společnost mu dělá losí mládě a jeho...
Více
Něco tak vtipného jsem už dlouho nečetla. Hlavní hrdina je fakt sympaťák, ale doma bych ho nechtěla. Přesný odraz dnešní doby, sranda od začátku do konce. Ze všech Loeho knížek nejlepší, těším se na překlad volného pokračování.
Doppler, je vtipný, hluboký, absurdní a přitom důvěrně známý, něžný a mrazivý. Jedna z nejlepších knih jaké jsem, kdy četla. Hladově čekám od nakldatelů další titul E. Loea.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zpátky na stromy, ale jedině s nízkotučným mlékem

Románem Doppler se populární norský spisovatel Erlend Loe rozhodně nezapřel. Na první pohled to vypadá, že jen lehce přetavil antihrdinu knihy Naivní. Super. do nové podoby a k tomu přidal pár dalších varovných signálů o neúnosnosti se sebou spokojené západní civilizace.
Celá recenze

Pohlaví jen zdánlivě silné

(...) Próz o existenciální krizi středního věku, jejichž hrdinové od základů změní svůj život, vycházejí mraky. Ale málokterá se tématu chopí s takovým vtipem jako právě Loeův Doppler.(...) Doppler je neobyčejně zábavná kniha o krizi identity, ale nevyzrálý postoj hlavního hrdiny k jeho okolí čtenáře občas až irituje.

Robinson ve stanu

Román Doppler norského spisovatele Erlenda Loea má mnoho společného s autorovým kultovním titulem Naivní.Super. Doppler je román o osobní vzpouře proti konzumnímu maloměstskému životu, kterou tentokrát nevyvolá prohra v kriketu, ale smrt otce a pád z kola.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Doppler
Autor:
Loe, Erlend
Nakladatel:
Vakát
Edice:
Próza v překladu
EAN:
Doporučená prodejní cena:
109 Kč
Překlad:
Krištůfková, Kateřina
Popis:
Elektronická kniha, 132 stran, bez zabezpečení DRM, 0,3 MB ePUB ePUB, 0,7 MB Mobi Mobi, 1,5 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2011