Bronislav Ostřanský

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Doc. PhDr. Bronislav Ostřanský, Ph.D., (1972) je český islamolog a arabista, působí jako vědecký pracovník Orientálního ústavu AV ČR a přednáší na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Vedle své práce odborné se zabývá také popularizací a věnuje se rovněž překládání ze středověkého arabského islámského písemnictví.

Nahoru

Bronislav Ostřanský v Oko Magazínu OKO

Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Pravidelník - týdeník literárního redaktora a publicisty (a v současnosti i kavárníka) tentokrát o současném světě, který je bezpečný i nebezpečný zároveň - a v tom je jeho zrádná nevypočitatelnost. Pořad je připravován Českým rozhlasem 3 - Vltava a vysílán v premiéře každou sobotu kolem 8:30.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

V tomto dílu: Händel a Cohen z Vyšehradu, sborník aktuálních divadelních her a Atlas muslimských strašáků. Ke čtení u nás na OKU, k poslechu každou sobotu ráno na stanici Český rozhlas 3 -Vltava.
Recenze

Není Muhammad jako Muhammad

Neplatí to jen o islámu a o muslimech, ale obecně - není jednoduché udělat si pravdivý obrázek o čemkoliv na základě médií. Ta mají z principu ráda kontroverzi. To skutečnosti příliš neprospívá. I proto vyšla kniha Atlas muslimských...
Zobrazit celý text
Další články