Liv Strömquistová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Liv Strömquistová (1978) vystudovala politickou vědu a poprask vzbudila už svým debutovým albem Sto procent tuku (2005), po němž následovala díla jako Einsteinova žena (2008), Pocit prince Charlese (2010), Ano Liv! (2011) či Vzestup & pád (2016). Mimořádnou pozornost si získalo její Ovoce poznání (2014, č. Paseka 2018), věnované ženskému...
Zobrazit celý text
Nahoru

Liv Strömquistová v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Komiksové ceny Muriel 2024: podle očekávání dominuje Srdcovka

Ilustrátorka a autorka Štěpánka Jislová se stala vítězkou komiksových cen Muriel. Odnáší si tři - za scénář, nejlepší knihu a získala i hlavní cenu České akademie komiksu.
Aktuality

Nejlepší knihy roku 2023 podle Radia Wave

Na konci roku se bilancuje. Nejinak je tomu v roce 2023. Literární žebříčky teď doplníme tím od redaktorů Radia Wave. Do popředí se dostávají ženy – jejich těla, duše i náročné zkušenosti, se kterými se chtějí vyrovnat.
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Tak určitě - i literární redaktor a kavárník dostane v létě informační prázdniny, ale my máme ve forotě ještě dvoje, troje jeho Meziřádky předprázdninové. Textovou podobu pořadu, chystaném pro Víkendovou přílohu Česko rozhlasu - stanici Vltava, využíváme tradičně s velkou chutí.
Další články