Nejprodávanější Kniha - prosinec 2019
společenské vědy

Náš dům je v plamenech - 11%
(3x)
V srpnu 2018 se tehdy patnáctiletá Greta Thunberg rozhodla nejít do školy a začít před švédským parlamentem svou pravidelnou páteční stávku za klima, čímž zažehla jiskru globálního hnutí bojujícího s klimatickou krizí.
společenské vědy

Náš dům je v plamenech

359 Kč
319 Kč
Pravda v době populismu - 11%
I když všichni občas lžeme a i když si politika vysloužila zvláštní reputaci jako doména nepravd, Pravda v době populismu přináší argument, že odpovědnost vůči pravdě a pravdivosti není možné ani ve sféře politiky odsunout stranou.
společenské vědy

Pravda v době populismu

176 Kč
156 Kč
Šílenství a civilizace - 11%
(1x)
Od bible k Sigmundu Freudovi, od exorcismu k mesmerismu, od blázinců k psychiatrickým nemocnicím, od teorie tělesných šťáv k moderní farmakologii, tam všude nás provází kniha předního amerického historika.
společenské vědy

Šílenství a civilizace

536 Kč
476 Kč
V albánských výšinách - 11%
V roce 1908 Edith Durhamová takřka samotná (pouze se svým věrným albánským průvodcem) procházela křížem krážem skrze izolované, málo zmapované a v dané době často démonizované území severoalbánských horských kmenů.
společenské vědy

V albánských výšinách

349 Kč
310 Kč
V síti dezinformací
Ústřední témata knihy jsou šíření dezinformací v online prostředí a psychologie davu.
společenské vědy

V síti dezinformací

89 Kč
Za horizontem lidských práv - 11%
(1x)
Ideologie lidských práv se stala sekulárním náboženstvím naší doby. Má svá dogmata, své svaté, své mučedníky, své křížové výpravy a svou inkvizici. Ačkoli byla formulována s úmyslem zabránit tyranii a přinést svobodu, nakonec se sama stala svazující.
společenské vědy

Za horizontem lidských práv

314 Kč
279 Kč
Jak umírá demokracie - 11%
(9x)
Když Donald Trump vyhrál volby, mnozí si položili otázku, o níž si nikdo nemyslel, že si ji budeme klást: Je demokracie v USA v ohrožení?
společenské vědy
Ukázky

Jak umírá demokracie

312 Kč
278 Kč
Vyčerpání zdrojů - 11%
(1x)
V roce 1798 publikoval anglikánský kněz Thomas Malthus první a nejslavnější tezi o vyčerpání zdrojů. Absolutní chudoba mas je neodvratná, protože zdroje jsou omezené a jakékoli zlepšení životních podmínek je brzy vymazáno růstem populace.
společenské vědy

Vyčerpání zdrojů

179 Kč
159 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
společenské vědy

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 331 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 34 > >>