Nejprodávanější knihy - červenec 2019
středověk

Město pod vládou kazatelů - 6%

V knize Město pod vládou kazatelů autor zkoumá mechanismy reprezentace moci ve 14. a 15. století v prostředí politicky aspirujících českých a slezských měst.

středověk

Město pod vládou kazatelů

168 Kč
158 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

středověk

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Jan Lucemburský - 11%
(1x)
Český král Jan, první z Lucemburků na českém trůně a manžel Elišky Přemyslovny, je stále postavou přijímanou nejednoznačně - na jedné straně "král cizinec", na druhé "král diplomat".
středověk

Jan Lucemburský

539 Kč
479 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
středověk

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Evropa, náš domov - 11%
Jak se Evropa vyvíjela od starohor přes dobu ledovou až po antropocén? Jak žili Evropani v průběhu času a jaké objevy změnily jejich život?
středověk

Evropa, náš domov

314 Kč
279 Kč
Castellologica bohemica 17 - 11%
Castellologica bohemica je sborník věnovaný širokému spektru kastelologické problematiky. Všeobecně se zaměřuje zejména na problematiku opevněných středověkých a raně novověkých sídel, opevněných kostelů a městských fortifikací.
středověk

Castellologica bohemica 17

532 Kč
473 Kč
Album pozdně středověkého písma XIV. - 11%
Album resp. katalog písma provázený přepisy a fotografiemi ukázek, možno použít též jako paleografickou pomůcku.
středověk

Album pozdně středověkého písma XIV.

158 Kč
140 Kč
O hranicích dějinných období - 11%
(2x)
V posledním textu, který ještě stihl sám připravit k vydání, se světoznámý medievalista Jacques Le Goff (1924-2014), obrací k metodickým principům historické práce se zvláštním zaměřením na otázku předělu mezi středověkem a renesancí.
středověk

O hranicích dějinných období

149 Kč
132 Kč
Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
středověk

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Christianizace a utváření křesťanské monarchie - 6%
Kolektivní práce desítky předních medievistů zkoumá počátky křesťanství v severní, střední a východní Evropě od počátku 9. do konce 12. století.
středověk

Christianizace a utváření křesťanské monarchie

381 Kč
358 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 29 položek
1 2 3 > >>