Součástí je kalorická a biologická hodnota každého receptu
Kuchařka určená všem, které postihlo onemocnění slinivky. Autorka vychází ze svých letitých odborných zkušeností, věnuje se výběru potravin, technologii při přípravě pokrmů i jejich nutriční hodnotě.
Zdravé recepty z luštěnin od populární kuchařky ze Svatojánu
Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany.
Vyzkoušejte jednoduché recepty, které využívají úplně běžné ingredience, přitom jsou lákavé a moc dobré a navíc budou podporovat i vaše předsevzetí žít zdravě. Můžete mlsat bez cukru, protože autorka vás naučí využívat přírodní sladidla (banány, med, jablka...).
„Vždy jsem se motala v kuchyni a pomáhala svému kuchařskému vzoru – mamce. Bylo mi to dovoleno, a tak jsem podávala, krájela a míchala. Rozuměla jsem tomu, co znamená opravdové jídlo a co je vůně domova.
Užitočné rady a skvelé recepty, ktoré čerpajú z dlhoročných skúseností autora i starých majstrov údenárov. Nepostrádateľná príručka pre všetkých milovníkov údenia, nech už údia doma, na chate či chalupe.
Název a podtitul říká o této knize téměř vše. Najdeme v ní recepty, které se tradují v nejslavnější „reggea“ rodině – u Marleových. Jsou rozděleny do přehledných kapitol (maso, dezerty apod.) a bohatě doplněny fotografiemi.
Kniha receptů je především určena všem, kteří trpí hyperurikémií (zvýšenou koncentrací kyseliny močové v krvi). Ta bohužel způsobuje bolest některých kloubů, může zapříčinit jejich deformaci a dochází také k tvorbě ledvinových kamenů.