Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka v roce 2019
moderní svět a civilizace

Funguje kapitalismus? - 11%
Kapitalismus je ekonomický systém, jehož hlavním cílem je zisk.
moderní svět a civilizace

Funguje kapitalismus?

233 Kč
207 Kč
Impérium jídla - 11%
(1x)
Kniha s pomocí úryvků z barvitě napsaného deníku jistého kupce žijícího v šestnáctém století živým způsobem popisuje osudy lidí i celých společností v uplynulých dvanácti tisíciletích, a to na příkladu potravin, které coby zdroje pěstovali nebo lovili, s nimiž obchodovali a které také konzumovali.
moderní svět a civilizace

Impérium jídla

359 Kč
319 Kč
Saúdská Arábie: Meč a slovo - 11%
(1x)
Zákazy vycestování, rozsudky smrti za odpadlictví od víry, vysoké tresty za nesouhlas s politikou královské rodiny, všudypřítomná diskriminace žen na základě náboženství i rodových zvyklostí, špehování občanů (což má v popisu práce přímo Saúdskoarabská telekomunikační společnost, která provádí nejen klasické odposlechy, ale i sledování činnosti na internetu a sociálních sítích) – to vše představuje klasickou totalitu, ještě zostřenou náboženstvím a tradicemi.
moderní svět a civilizace

Saúdská Arábie: Meč a slovo

269 Kč
239 Kč
Bůh není veliký - 11%
Do rukou se vám dostává kniha od autora označovaného za jednoho z nejskvělejších novinářů naší doby (London Observer), v níž diskuze o úloze náboženství ve veřejném životě získává zcela novou podobu.
moderní svět a civilizace

Bůh není veliký

359 Kč
319 Kč
Kosmonauti na pokraji smrti - 11%
Od Gagarinova letu se stali kosmonauti nefalšovanými hrdiny doby, ovšem málokdo domýšlel rizika, která podstupují – dokud se neobjevily zprávy o mimořádných potížích během jejich výprav, což obě velmoci studené války nerady přiznávaly.
moderní svět a civilizace

Kosmonauti na pokraji smrti

359 Kč
319 Kč
Průvodce budoucností - 11%
(1x)
Kniha žurnalisty Jana Müllera si všímá překvapivých momentů vývoje české a světové společnosti v 21. století. Ukazuje, jak roste a sílí „globální systém“, který je pro nás zdrojem pohodlného životního stylu a zároveň příčinou dosud neznámých rizik.
moderní svět a civilizace

Průvodce budoucností

314 Kč
279 Kč
Přání otcem myšlenky - 11%
Autor ve své nové knize popisuje pravidla a podmínky dobré ho vládnutí a zkoumá typické formy politického selhávání.
moderní svět a civilizace

Přání otcem myšlenky

405 Kč
360 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
moderní svět a civilizace

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Muž jako evoluční inovace? - 6%
(3x)
Jaké jsou etologie a životní strategie příslušníků mužského pohlaví u lidí i v živočišné říši? Jak vlastně fungují mužské society a co je jejich emocionálním tmelem?
moderní svět a civilizace

Muž jako evoluční inovace?

242 Kč
228 Kč
Nahá pravda - 6%
(12x)
Autoři kacířsky tvrdí, že jsme se stali obětí fikce: Zadlužení světa a neustálá honba za růstem jsou časovanou bombou, která hrozí již brzy vybuchnout. Podrobují zdrcující kritice naše politiky, kteří z nás sami záměrně dělají poslušné ovce.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Nahá pravda

254 Kč
239 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 200 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 20 > >>