Nejprodávanější knihy - září 2020
společenské vědy

A jde se na to! - 11%

Michael Morris vysvětluje praktické způsoby, kterými se dá přispívat k dobru Země a lidstva i co může člověk udělat pro své zdraví, spokojenost a seberealizaci. Čtenář najde v knize alternativní řešení v hospodářství, finančnictví i vzdělávání.

společenské vědy

A jde se na to!

297 Kč
264 Kč
Dějiny amerického národa - 11%
(1x)
Dějiny amerického národa v Johnsonově podání jsou o to dramatičtější, že se v nich anglický historik pokouší postihnout zápas o charakter a smysl americké kultury.
společenské vědy

Dějiny amerického národa

323 Kč
287 Kč
Exodus bez Mojžíše - 12%
Kniha pojednává o romské emigraci z České republiky v letech 1997–2004, k čemuž využívá pojmové instrumenty moderní politické filosofie. Na pozadí situace Romů ve střední Evropě je tu zkoumána problematika hromadné emigrace.
společenské vědy

Exodus bez Mojžíše

49 Kč
43 Kč
Internetové volby - 11%
Kolektivní práce týmu odborníků z oblasti politologie, ústavního práva či statistiky je přinejmenším v českém prostředí jedinečnou komplexní publikací o nové oblasti odborného výzkumu – internetových volbách.
společenské vědy

Internetové volby

306 Kč
272 Kč
Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách - 11%
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
společenské vědy

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
358 Kč
Jsme tady doma
(2x)
Jan Keller sleduje politické dění velmi pečlivě a soustavně, vyslovuje se bez prodlení a bez servítků. Píše komentáře, jako se jiní věnují osobním deníkům. Rozdíl je v tom, že Keller se nezabývá sebou, ale jde mu o společnost.
společenské vědy

Jsme tady doma

178 Kč
Most - 11%
Kniha je jedinečnou antologií esejů, jejichž autoři, psychoterapeuti, pocházející z různých zemí a kultur, se pokouší vyjádřit k otázkám, jimiž se zabývají spíše představitelé jiných společenských věd, sociologové, antropologové či politologové.
společenské vědy

Most

449 Kč
399 Kč
Patos v českém umění, poezii a umělecko-estetickém myšlení čtyřicátých let 20. století - 6%
(5x)

Kniha sleduje dosud zcela nezpracované a nezhodnocené téma „patosu“ a „patetičnosti“ v českém umění a umělecko-estetickém myšlení tzv. protektorátních let.

společenské vědy
Ukázky

Patos v českém umění, poezii a umělecko-estetickém myšlení čtyřicátých let 20. století

423 Kč
398 Kč
Svět, který skončil včera - 11%
(3x)
Nositel Pulitzerovy ceny předkládá jedinečné dílo, v němž se zamýšlí nad tím, jak by mohly určité prvky tradičního fungování obohatit a zlepšit náš moderní život.
společenské vědy

Svět, který skončil včera

539 Kč
479 Kč
Život Ludvíka svatého, krále francouzského - 6%
(2x)

Jan ze Joinvillu, francouzský aristokrat, senešal v Champagni a blízký přítel Ludvíka IX., ve svém vzpomínkovém díle Kniha posvátných slov a dobrých skutků našeho krále Ludvíka Svatého vykreslil panovníka jako ideálního rytíře a vladaře.

společenské vědy
Ukázky

Život Ludvíka svatého, krále francouzského

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 231 - 240 z 277 položek
<< < 1 .. 22 23 24 25 26 .. 28 > >>