Nejprodávanější tituly v roce 2021
Asie

Z Izrastiny s láskou
(7x)
Ve své knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům.
Asie
Ukázky

Z Izrastiny s láskou

313 Kč
Mytologie Slovanů
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
Asie

Mytologie Slovanů

403 Kč
Divoké labutě
(2x)
Není divu, že nesmírně poutavá autobiografická kniha čínské autorky, žijící od roku 1978 ve Velké Británii, se po vydání v její nové vlasti a v USA okamžitě stala bestsellerem — v díle se totiž velmi šťastně snoubí solidní, věcné vylíčení historie Číny 20. století, plné neuvěřitelných zvratů, se střízlivě a skromně popsanou, avšak pohnutou osobní historií žen tří generací autorčiny rodiny.
Asie

Divoké labutě

449 Kč
Za oponou války
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Asie
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
Rusko 1917. Katastrofa
(3x)
Zubovova kniha představuje osobitý pohled na ruské revoluce, únorovou a říjnovou, v roce 1917. Autor se zde formou přednášek zamýšlí nad příčinami politického a sociálního napětí v carském Rusku na počátku 20. století.
Asie
Ukázky

Rusko 1917. Katastrofa

259 Kč
Mezipřistání
(1x)
Podmanivé prózy z Gruzie.
Asie
Ukázky

Mezipřistání

269 Kč
A odkud bych asi tak byl?
(3x)

Rusko očima českého zahraničního reportéra.

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie.

Asie

A odkud bych asi tak byl?

359 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Asie
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
Donbas
(4x)
Mrazivá reportáž slovenského novináře je svědectvím z místa konfliktu, který je nám blíž, než by se zdálo. Autor na východě Ukrajiny, na obou stranách fronty, zachytil živý kaleidoskop mnoha životních příběhů.
Asie
Ukázky

Donbas

350 Kč
Čas darů
(2x)
Cestovatel, novinář a spisovatel Patrick Leigh Fermor se v zimě roku 1933 vydal na cestu Evropou. Z Nizozemí přes Německo, Prahu, Vídeň putoval, většinou pěšky až do Istanbulu. Své deníkové záznamy později literárně zpracoval a roce 1977 vydal.
Asie
Ukázky

Čas darů

322 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 224 položek
1 2 3 .. 23 > >>