Nejprodávanější tituly v roce 2021
poezie

Udržuj svou ledničku plnou
Desítky písňových textů Jáchyma Topola z let 1979 až 2020 dosud nebyly edičně zpracovány a souhrnně vydány. Náročného edičního úkolu se ujal Petr Ferenc, který shromáždil všechny Topolovy písňové texty, roztřídil je, sestavil a doplnil diskografií.
poezie

Udržuj svou ledničku plnou

259 Kč
Magor dětem
(6x)
Knížku půvabných veršů pro malé děti napsal básník, esejista a kulturní organizátor Ivan M. Jirous v osmdesátých letech během těžkého žaláře ve Valdicích, do něhož byl odsouzen z politických důvodů.
poezie

Magor dětem

269 Kč
O létání
(1x)
Několik drobných próz a básní, v nichž Hermann Hesse vylíčil své pocity z „cestování vzduchem“ v době kdy překonání zemské tíže bylo ještě zázrakem a básník je vnímal s úžasem jako nádherné překročení hranic, jež člověku určila příroda.
poezie

O létání

143 Kč
Neskonalá, příběh jedné lásky
(1x)
Poezie nekompromisně upřímná, emocionálně intenzivní, místy protkaná šibeničním humorem. Drtivá většina básní je psaná volným veršem a rýmovaná sporadicky, což je paradoxně její výhoda: je mnohem přístupnější, než poezie obvykle bývá.
poezie

Neskonalá, příběh jedné lásky

223 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Don Čičo má v klopě orchidej
(1x)
Máme tu novou sbírku Ivana Wernische, a samé nové básně! Básně ve verších, básně v próze a básně prozodicky hybridní. Experiment s formální realizací básní se poddává Wernischovu hravému géniu. A to znamená pro čtenáře čirou radost!
poezie

Don Čičo má v klopě orchidej

214 Kč
Můj medvěd Flóra
(1x)
Dnes již legendární autorská dětská kniha, jeden z první českých "bilderbuchů" pro začínající čtenáře. Příběh nalezeného opuštěného plyšového medvěda.
poezie
Ukázky

Můj medvěd Flóra

179 Kč
Sonety
(1x)
Shakespearovy Sonety jsou především knihou lásky, a možná právě proto vycházejí od roku 1609, kdy vyšly prvně, neustále, jak v originále, tak i v mnoha překladech.
poezie
Ukázky

Sonety

242 Kč
Nouzový stav
Jak žije hudebník, když panuje zákaz koncertování a shromažďování? Punkový veterán Jan Haubert, zpěvák Visacího zámku, ve svých aktuálních básních drze komentuje televizní zpravodajství, vynalézavě popisuje nudné domácí práce ...
poezie
Ukázky

Nouzový stav

311 Kč
Skrytý poklad
Soubor veršů, který pod názvem Skrytý poklad vybral a uspořádal básník a překladatel Zdeněk Hron, je průřezem básnictví v českých zemí od středověku po současnost.
poezie

Skrytý poklad

315 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 100 > >>