Nejprodávanější tituly v roce 2021
křesťanství

Nenasytnost - 11%
Filosof a teolog Anselm Grün ukazuje, jak je nenasytnost nebezpečná pro náš duchovní život, ale i jak ji léčit, a nakonec se jí zbavit.
křesťanství
Ukázky

Nenasytnost

223 Kč
198 Kč
Víno tvé výborné - 37%
Kniha rozhovorů s evangelickým farářem, písničkářem a jednou z výrazných postav českého undergroundu Sváťou Karáskem.
křesťanství

Víno tvé výborné

279 Kč
175 Kč
Boží trouba - 11%
Kniha obsahující více než 50 kázání, která Svatopluk Karásek pronesl na konci devadesátých let v pražském kostele U Salvátora.
křesťanství

Boží trouba

314 Kč
279 Kč
Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
křesťanství

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Příběh o povstání hada - 11%
(1x)
Kniha obsahuje překlad velmi starých gnostických textů nalezených v Nag Hammadí a jejich přepracování nejstaršími katolickými otci Ireneem a Hipppolytem.
křesťanství

Příběh o povstání hada

216 Kč
192 Kč
Kdo je člověk? - 11%
Kolektivní monografe nabízí z pohledu 18 autorů rozbor lidského bytí v mezioborové perspektivě, v jejímž středu je vztah člověka k Bohu.
křesťanství

Kdo je člověk?

Ivana Noble (ed.), Zdenko Širka (ed.)
342 Kč
304 Kč
Papež diktátor - 11%
Mohl by být papež František tyranem a nejbezcharakternějším papežem novověku? Ano, odpovídá církevní historik Marcantonio Colonna, ve své kontroverzní, ale uvážlivé knize Papež diktátor.
křesťanství

Papež diktátor

71 Kč
63 Kč
Aramejský otčenáš
Nový překlad Otčenáše z aramejštiny, původního Ježíšova jazyka, spolu s meditačními tanci universálního míru.
křesťanství

Aramejský otčenáš

182 Kč
Bdělost - 11%
(4x)
Probouzet lidi a odhalovat jim pravdu o jejich vlastní velikosti – to je cíl, který si Anthony de Mello kladl při své práci s lidmi, a tedy i cíl této knihy, která jeho práci s lidmi zpětně zachycuje.
křesťanství

Bdělost

268 Kč
238 Kč
Pozvání k lásce - 11%
(1x)
„Pravidelná kontemplativní modlitba spouští ozdravný proces, který můžeme nazvat „boží terapií“. Hluboké spočinutí, jehož dosahujeme při modlitbě, rozrušuje udusanou půdu kolem emočního plevele v našem nevědomí; naše tělo je jím doslova promořeno.
křesťanství
Ukázky

Pozvání k lásce

259 Kč
230 Kč
Krypta

Tradice církevního života se v jednotlivých zemích a později i světadílech utvářely už od doby apoštolské. Některé přetrvaly staletí, jiné zanikly, přestože mnohdy uchovávaly vzácné hodnoty.

křesťanství

Krypta

80 Kč
Svět, tělo a ďábel - 11%
V této knize se Rohr zabývá třemi tradičními zdroji zla a popisuje, jak se křesťanství zaměřovalo téměř výhradně na individuální, tělesnou úroveň, zatímco svět a ďábel po většinu křesťanských dějin v podstatě vyvázli bez trestu.
křesťanství

Svět, tělo a ďábel

197 Kč
175 Kč
Ježíš - vnitřní učitel - 11%
Kdo je Ježíš? Tato prostá, nadčasová otázka zní napříč staletími. Také odpověď na ni je prostá, leč nikoli snadná.
křesťanství

Ježíš - vnitřní učitel

269 Kč
239 Kč
Vykoupení a zatracení - 11%
Detailně zde zkoumá nejen politický průběh zápasu o Lutherovu reformaci ve 20. a 30. letech 16. století, ale spolu s tím řeší i otázky rozšíření knihtisku jako iniciátora mohutného rozvoje reformačního myšlení a spolu s tím i reformačního školství.
křesťanství
Ukázky

Vykoupení a zatracení

403 Kč
358 Kč
Ginza - gnostická bible nazarejců I. - 11%
(2x)
Ginza je základní svatou knihou nazarejců, kteří reprezentují prastarou tradici křesťanství, jež předchází nám známé křesťanství biblické. Obsahuje mytické příběhy o vzniku světa, o křtu Adama a jeho tří synů, o příchodu Spasitele, ad.
křesťanství

Ginza - gnostická bible nazarejců I.

397 Kč
353 Kč
Husitská kronika - 11%
(1x)
Kronika augustiniána-kanovníka Ondřeje z Řezna (1380–1438) představuje jeden z nejbarvitějších protihusitsky zaměřených textů. Autor v něm, především formou historek a karikatur, líčí počátky husitství a husitských válek.
křesťanství

Husitská kronika

295 Kč
262 Kč
První studium Starého zákona - 11%
Monografie První studium Starého zákona předkládá systematické uspořádání základních informací ke studiu starozákonní biblistiky. Začíná všeobecným úvodem o charakteru Bible a pokračuje speciálním úvodem do jednotlivých částí a knih Starého zákona.
křesťanství

První studium Starého zákona

180 Kč
160 Kč
Ježíš -  Syn člověka - 11%
Další dílo libanonského spisovatele Chalíla Džibrána, autora slavného Proroka
křesťanství

Ježíš - Syn člověka

224 Kč
199 Kč
Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis - 11%
(3x)
V textu je diskutován vztah vědy a víry, Darwinovy teorie a první kapitoly knihy Genesis, evoluce a křesťanství. Zvláštní pozornost je pak věnována třem zprávám o stvoření knihy Genesis a vztahu těchto textů k moderní vědě.
křesťanství

Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis

241 Kč
214 Kč
Stín Otce - 20%
(1x)
V tomto románovém příběhu o svatém Josefovi z Nazaretu se autor ujímá nejen úžasného úkolu převyprávět život významného světce, nýbrž rekonstruuje i kulturní pozadí, ve kterém se světcův život odehrával.
křesťanství
Ukázky

Stín Otce

129 Kč
103 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 560 položek
<< < 1 2 3 4 .. 28 > >>