Nejprodávanější tituly - říjen 2022
poezie

Knížka o Haně
Mimořádná kniha. Německá básnířka Tina Stroheker vytvořila intimní, poetický portrét své blízké přítelkyně.
poezie

Knížka o Haně

269 Kč
Kuhai
Básně jakoby kreslené jednoduchou čarou a kresby plné nevyřčených slov. V této knize jde řeč poezie ruku v ruce s linií kresby a jedno bez druhého nemůže být. Nalézání času pomocí slov a obrazů se ukazuje jako možný způsob hovoru s pomíjivostí.
poezie

Kuhai

189 Kč
Maminka
Půvabné vzpomínky na dětský svět a na maminku, která dokázala udělat domov krásným, oslovily nejednu generaci.
poezie
Ukázky

Maminka

269 Kč
Marabu
Kniha je nazvaná podle třetího cyklu, v němž autor se stejnou bezprostřední vřelostí jako v předchozích dvou líčí svou nelehkou cestu k pochopení komplikované osobnosti dědy z matčiny strany.
poezie

Marabu

144 Kč
Moje nálady
O čem je kniha? Citlivý mladík prožívá svoje nálady, které jsou vyjádřeny ve čtyřech povídkách a souboru básní, ale spíš než ke klidu vlastní duše se dostává k temnotě…
poezie
Ukázky

Moje nálady

149 Kč
Na protnutí artérií
Výbor básní sestavený samotným autorem a přeložený polonistou Janem Faberem představuje poezii nelehkou, básně, které neškemrají o pozornost snadnou přístupností.
poezie

Na protnutí artérií

224 Kč
Opilý spolužák
Život, láska, samota, nicota, smrt. Tak je to jednoduché. Velká slova, nepotlačitelný patos, opatrná nostalgie. Úporné, zbytečné, i proto úsporné. Zmatené pravdy v lehkém oparu travestie. Nad propastmi nezbývá než létat.
poezie

Opilý spolužák

222 Kč
Pár much a já
(1x)
Čtyři slavní japonští básníci 17.-19. stol.etí v jedné knize! “Zenový filosof a estét” Bašó, “boží člověk” Issa, “malíř a intelektuál” Buson a “piják a poutník” Santóka a výběr z jejich haiku v překladu Antonína Límana.
poezie

Pár much a já

205 Kč
Pohanský křest
Syrové i poetické příběhy z pohanských Čech z dob, kdy se tu proháněli Keltové, germánští Markomané a pohanští Slované. Pohanské rituály a báje se proplétají s historickými reáliemi, kdy ne vždy vítězí dobro...
poezie

Pohanský křest

179 Kč
Prolamování ticha
Frances Horovitzová patřila ke kulturnímu hnutí autorů šedesátých let, které se samo označilo coby „underground“. Uvádí nás do životní situace leckdy až banální, všednodenní, prosté, ale zároveň nám jakoby kukátkem dá nahlédnout pod věci viděné.
poezie

Prolamování ticha

217 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 268 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 27 > >>