Nejprodávanější e-knihy - duben 2022
literatura

Příběh spalovače mrtvol - 20%
Na počátku svých pamětí Ladislav Fuks říká: "Nejúplněji jsem obsažen jen a jen ve svých knihách. Bude-li je někdo číst za sto let, nebude ho zajímat, jaký jsem byl já. Pokud ano, tak si mě stvoří z toho, co si přečetl."
literatura
Ukázky

Příběh spalovače mrtvol

190 Kč
152 Kč
Vřeteno osudu - 20%
(1x)
Kdo by neznal tajemné, strašidelné balady z legendární sbírky Kytice! Co však víme o životě jejich autora Karla Jaromíra Erbena? Málokdo tuší, že pod maskou seriózního, tichého muže se skrýval vášnivý romantik, jenž si do deníků zapisoval děsivé sny.
literatura
Ukázky

Vřeteno osudu

199 Kč
159 Kč
Co dělat, když Kolja vítězí - 20%
(1x)
Kniha je výborem z nebásnických, tj. kritických, esejistických, vzpomínkových či anketních textů, psaných v letech 1968–2001 a zveřejňovaných zejména na stránkách časopisů.
literatura
Ukázky

Co dělat, když Kolja vítězí

358 Kč
286 Kč
Houellebecq - 20%
(1x)
„Michel Houellebecq se stal marketingovým produktem, značkou. Jeho názor má cenu, chtějí po něm, aby se vyjadřoval ke kdečemu… Je vidět, vystupuje jako moudrý muž, naparuje se, baví své publikum svým číslem starého smutného šaška.
literatura
Ukázky

Houellebecq

319 Kč
255 Kč
Marx a Satan - 20%
Luterský farář Richard Wurmbrand (1909 - 2001) strávil kvůli své víře čtrnáct let ve vězeních komunistického Rumunska. Zkušenosti s totalitní mocí ho podnítily k hledání podstaty učení Karla Marxe a komunistické ideologie.
literatura
Ukázky

Marx a Satan

74 Kč
59 Kč
Proměna krve - 20%
(2x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura
Ukázky

Proměna krve

128 Kč
102 Kč
Flashky - 20%
(3x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura
Ukázky

Flashky

158 Kč
126 Kč
Básně a písně přátelství - 20%
(1x)
Komentovaná kniha překladů obou Langerových básnických knih, Pijutim ve-širej jedidot (Básně a písně přátelství) a Meat cori (Trocha balzámu). Básně vycházejí oboujazyčně, hebrejsky i česky.
literatura
Ukázky

Básně a písně přátelství

99 Kč
79 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

literatura
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč