Nejprodávanější e-knihy - duben 2022
světové dějiny

Jak se (ne)stát Američanem - 20%
Rok 1984. Studená válka vrcholí a v Československu stále vládne zatvrzelý socialismus. Mladý Mirek se rozhoduje vzít budoucnost do vlastních rukou a odhodlá k riskantnímu kroku – utéct z normalizačního Československa.
světové dějiny
Ukázky

Jak se (ne)stát Američanem

329 Kč
263 Kč
Jíst Buddhu - 20%
Jak se žije v zemi, jejíž kulturu, víru i jazyk chce pohltit čínská supervelmoc? Princezna, která přišla o svou rodinu během kulturní revoluce, mladý mnich z legendárního kláštera Kirti, intelektuál a učitel riskující všechno kvůli vyjádření svého protičínského postoje spolu s dalšími Tibeťany z různých společenských vrstev řeší stejné otázky.
světové dějiny
Ukázky

Jíst Buddhu

319 Kč
255 Kč
Podivná úmrtí panovníků a panovnic
Zdaleka ne všem českým panovníkům bylo dáno zemřít ve vlastní posteli obklopeni svými nejbližšími. Už kníže Václav, později svatořečený patron země české, byl bestiálně ubit družinou svou mladšího bratra Boleslava.
světové dějiny
Ukázky

Podivná úmrtí panovníků a panovnic

189 Kč
Hedvábné stezky - 20%
(3x)

Monumentální publikace, která představuje historii světa v nových souvislostech Dějiny se mnohdy ubíraly jinými cestami, než jsme si doposud mysleli. Přelomové dílo britského autora sleduje historii perspektivou „hedvábných cest“ – tras, které spojovaly země i kontinenty a vytvářely globální svět dávno před moderní dobou.

světové dějiny
Ukázky

Hedvábné stezky

469 Kč
375 Kč
1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa - 20%
(1x)

Komplexní pohled na jednu z nejzásadnějších událostí naší historie Připomeňte si okolnosti ničivého konfliktu, který přepsal mapu Evropy.

světové dějiny
Ukázky

1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa

299 Kč
239 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
světové dějiny
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
Z dějin české každodennosti - 20%
(1x)
Druhé, doplněné vydání úspěšné obsáhlé publikace pojednávající o každodenním životě v českých zemích v 19. století.
světové dějiny
Ukázky

Z dějin české každodennosti

270 Kč
216 Kč
Sudetští Němci 1848–1948 - 20%
(4x)
Většina prací věnovaných německým obyvatelům českých zemí se soustředí na meziválečné období, na druhou světovou válku a následné nucené vysídlení Němců. Na rozdíl od nich se kniha Piotra Majewského zabývá také kořeny těchto událostí.
světové dějiny
Ukázky

Sudetští Němci 1848–1948

299 Kč
239 Kč
Utajená zákulisí - 20%
(2x)
Kniha rozkrývá pozadí o politické geografii rozhodujících diplomatických postupů při přípravě a průběhu transformačního procesu se zvláštním zaměřením na stav a předpokládaný vývoj bezpečnostního prostředí.
světové dějiny
Ukázky

Utajená zákulisí

139 Kč
111 Kč
Zrod českého státu 568-1055 - 20%
(8x)
Autor ve své práci zasazuje dějiny slovanského etnika na našem území do širšího kontextu evropských politických, hospodářských, kulturních i náboženských dějin.
světové dějiny
Ukázky

Zrod českého státu 568-1055

147 Kč
118 Kč
Turecko - 20%
Autor popisuje dějiny Malé Asie od dob starověku s důrazem na vznik a vývoj osmanské říše, největší pozornost je však věnována vzniku a vývoji Turecké republiky po 1. světové válce až do počátku 21. století.
světové dějiny
Ukázky

Turecko

50 Kč
40 Kč
Stíhači nad západní frontou - 20%
Letecká válka nad západní frontou trvala téměř šest let. Pro stíhače představovala vůbec nejtěžší bojiště, na němž operovaly ty nejmodernější stroje. Létalo se zde většinou ve velkých výškách a početných formacích.
světové dějiny
Ukázky

Stíhači nad západní frontou

499 Kč
399 Kč
Akce Kvilda - 20%
Příslušníci Sboru národní bezpečnosti se v roce 1948 na Šumavě vzepřeli totalitnímu režimu a pomáhali na Západ lidem, kteří museli z Československa zmizet. Převaděčskou síť rozbila komunistická tajná policie. Esenbáka Jaroslava Maršíka však nedopadla, při zatýkání pomocí lsti unikl.
světové dějiny
Ukázky

Akce Kvilda

249 Kč
199 Kč
Kdo zradil Anne Frankovou? - 20%
Nevyřešená záhada, nebo přísně střežené tajemství?
světové dějiny
Ukázky

Kdo zradil Anne Frankovou?

269 Kč
215 Kč
Minuty do atomové půlnoci - 20%
(2x)
Hodiny posledního soudu ukazují, kolik času zbývá světu do katastrofické půlnoci – možné globální pohromy. Od roku 1947, tedy téměř od počátku atomového věku, je tento symbol průběžně aktualizován redakcí časopisu Bulletin of the Atomic Scientists.
světové dějiny
Ukázky

Minuty do atomové půlnoci

279 Kč
223 Kč
Mnichovský komplex - 0%
(1x)
Tesařova studie Mnichovský komplex, pocházející z roku 1989 a určená původně pouze pro okruh přátel, nastavuje zrcadlo především stereotypům a hluboce zakořeněným mýtům v české národní sebereflexi.
světové dějiny
Ukázky

Mnichovský komplex

239 Kč
238 Kč
Rudolf Slánský - 20%
Generální tajemník Komunistické strany Československa, strůjce a zároveň jedna z nejproslulejších obětí represivního režimu KSČ. Politické osudy Rudolfa Slánského jsou nesmírně bohaté, kolem některých událostí však až dosud panovaly nejasnosti.
světové dějiny
Ukázky

Rudolf Slánský

319 Kč
255 Kč
Checkpoint Charlie - 20%
(2x)
Nový strhující pohled na dějiny berlínské zdi, především slavného hraničního přechodu Charlie, jenž se stal symbolem studené války, střetu o moc mezi Západem a Východem.
světové dějiny
Ukázky

Checkpoint Charlie

298 Kč
238 Kč
Krvavá předehra - 20%
Obsáhlá kniha předního českého autora literatury faktu je dramatickým, čtenářsky přitažlivým a mnoha dokumenty, svědectvími i osobním pátráním obohaceným pohledem na španělskou občanskou válku.
světové dějiny
Ukázky

Krvavá předehra

199 Kč
159 Kč
Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví - 20%
(1x)
Kniha reprezentuje soubor autorových studií, v nichž se v posledních dvou desetiletích z mnoha úhlů a perspektiv věnoval problematice především české historiograe.
světové dějiny
Ukázky

Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví

239 Kč
191 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 162 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>