Nejprodávanější tituly - duben 2022
literatura

Ota Pavel - 11%
(2x)
Život oblíbeného spisovatele v detailu a s důležitým odstupem.
literatura
Ukázky

Ota Pavel

323 Kč
287 Kč
Rio Preisner - 11%
(1x)
Kniha přináší první důkladnou a všestranně zaměřenou interpretaci díla a myšlení Ria Preisnera (1925–2007), českého konzervativního myslitele, filozofa, básníka, teatrologa, germanisty a překladatele.
literatura

Rio Preisner

311 Kč
276 Kč
Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - 11%
Monografie se zabývá medialitou díla Karla Teigeho a Vítězslava Nezvala, dvou vůdčích postav českého poetismu, z pohledu filozofie médií.
literatura

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval

203 Kč
181 Kč
Černé ptáče - 68%
(1x)
Knižní reportáž Joanny Siedlecké vyšla poprvé v roce 1993 a zásadním způsobem ovlivnila přijímání jednoho z nejvýznamnějších děl literatury holocaustu – Nabarveného ptáčete Jerzyho Kosińského.

literatura
Ukázky

Černé ptáče

224 Kč
71 Kč
Čtvero ročních období v Římě
(2x)
Výjimečná kniha – je plná mimořádných postřehů a popisuje Doerrova dobrodružství v jednom z nejúchvatnějších měst na světě. Anthony čte Plinia, Danta a Keatse - staré kronikáře Říma - a navštěvuje náměstí, chrámy a pamětihodnosti...
literatura

Čtvero ročních období v Římě

89 Kč
Jan Zábrana: básník, překladatel, čtenář - 11%
(1x)
Jan Zábrana patřil k nejvýraznějším českým spisovatelům a překladatelům druhé poloviny 20. století.
literatura

Jan Zábrana: básník, překladatel, čtenář

324 Kč
288 Kč
Marx a Satan - 20%
Luterský farář Richard Wurmbrand (1909 - 2001) strávil kvůli své víře čtrnáct let ve vězeních komunistického Rumunska. Zkušenosti s totalitní mocí ho podnítily k hledání podstaty učení Karla Marxe a komunistické ideologie.
literatura
Ukázky

Marx a Satan

74 Kč
59 Kč
Shakespeare - 20%
(2x)
Kniha věnovaná dílu Williama Shakespeara – letos si připomínáme 400. výročí jeho narození – představí v chronologickém pořadí dvanáct jeho dramat - Kupec benátský, Jak se vám líbí, Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie ...
literatura
Ukázky

Shakespeare

299 Kč
239 Kč
Bibliografie díla F. X. Šaldy - 11%
Bibliografie díla F. X. Šaldy představuje relativně úplný, anotovaný soupis prací zakladatele moderní české umělecké kritiky.
literatura

Bibliografie díla F. X. Šaldy

468 Kč
416 Kč
Kafka 2 - Roky rozhodování - 11%
Druhá část třídílná biografie o životě a díle jednoho z nejznámějších a nejčtenějších autorů světové literatury, pražského německy píšícího spisovatele Franze Kafky (1883–1924) je rozsahem i významem monumentální, výjimečná a zcela ojedinělá.
literatura
Ukázky

Kafka 2 - Roky rozhodování

358 Kč
318 Kč
Kamarád Wolker - 11%
Vzpomínková kniha na pražské studentské spolužití pozdějšího vynikajícího historika a esejisty Zdeňka Kalisty (1900-1982) s básníkem, prozaikem i dramatikem Jiřím Wolkerem (1900-1924).
literatura

Kamarád Wolker

225 Kč
200 Kč
Proměna krve - 11%
(1x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura

Proměna krve

205 Kč
182 Kč
Šíp do nebe - 11%
(1x)
První díl autobiografie Arthura Koestlera zachycuje dětství, dospívání a mládí pozdějšího slavného autora a končí jeho vstupem do komunistické strany na konci roku 1931.
literatura

Šíp do nebe

446 Kč
396 Kč
Flashky - 11%
(5x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura

Flashky

179 Kč
159 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

literatura
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč
Otevřený rány - 11%
Výbor z českých i zahraničních studií o díle Jáchyma Topola představuje celou škálu možných přístupů k tomuto dílu – od pohledů jazykovědných, přes studie stylistické až k úvahám kulturně-historickým.
literatura

Otevřený rány

Ivo Říha (ed.)
359 Kč
319 Kč
K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení - 11%
Karel Havlíček je podle T. G. Masaryka "nedostižným vzorem českého žurnalisty". Podle publicisty a vydavatele Bohumila Slámy je zakladatelem české politologie, Masaryk pak největším, avšak dosud ne plně doceněným českým filosofem a politikem.
literatura

K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení

144 Kč
128 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
literatura

Aby radost nezmizela

36 Kč
Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě
Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu.
literatura
Ukázky

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

127 Kč
Shakespeare
Erudovaná a zároveň čtenářsky neobyčejně poutavá práce o nejhranějším dramatikovi všech dob.
literatura

Shakespeare

134 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 45 položek
<< < 1 2 3 > >>