Nejprodávanější e-knihy - květen 2022
česká poezie

Po nás ať přijde potopa - 20%
Básnická sbírka je jedním z nejznámějších děl Františka Gellnera. Gellner je silně ovlivněn moderními literárními směry (především dekadencí a symbolismem) a ve své sbírce kritizuje téměř vše, a to způsobem doposud neslýchaným.
česká poezie
Ukázky

Po nás ať přijde potopa

49 Kč
39 Kč
Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy - 20%
(5x)
Kniha pro všechny, kteří mají rádi filmové fantazie Tima Burtona. Soubor 23 básní zavádí čtenáře do tragikomického světa absurdity, chytrého humoru a podivuhodných postaviček trudného vzezření i údělu. Všechny bytosti zpodobňují Burtonovy ilustrace.
česká poezie
Ukázky

Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy

99 Kč
79 Kč
Máj - 20%
(2x)
Máj je lyrickoepická skladba Karla Hynka Máchy vydaná roku 1836. Bývá považována za vrcholné dílo českého literárního romantismu.
česká poezie
Ukázky

Máj

99 Kč
79 Kč
Bóje - 20%
Patnáctá sbírka „žijícího klasika“ české poezie Víta Slívy koncentruje kvality mélického básnictví tak, jak je bard z Boudy svou tvorbou ztělesňuje: myšlenkovou pronikavost v uchopování, rozžíhání a zastavování životní zkušenosti, otevřenost v citlivosti a melodickou, jazykovou a vyjadřovací…
česká poezie
Ukázky

Bóje

140 Kč
112 Kč
Radosti života - 20%
Klasická kniha českého anarchisty. Třicet pět básní různé tematiky a žánru. Reagují na falešnou dobovou morálku, na dobové pokrytecké maloměšťáctví.
česká poezie
Ukázky

Radosti života

49 Kč
39 Kč
The Well at Morning - 20%
První překlad reprezentativního výběru básní Bohuslava Reynka do angličtiny si klade náročný cíl představit zahraničním čtenářům svébytného vysočinského tvůrce včetně dobového a výtvarného kontextu jeho díla.
česká poezie
Ukázky

The Well at Morning

340 Kč
272 Kč
Google poezie: Básně z vyhledávače - 20%
(1x)
GOOGLE POEZIE je internetový projekt zaměřený na hledání poezie ve výsledcích takzvaného našeptávače googlovského vyhledávání. Jeho základem je facebooková stránka, již v březnu 2013 spustili Tomáš Miklica a Daniel Poláček.
česká poezie
Ukázky

Google poezie: Básně z vyhledávače

49 Kč
39 Kč
Těžká hodina - 20%
Autorova nejvýznamnější sbírka obsahuje nejtypičtější básně proletářské poezie. Wolker zde rozvinul sociální baladu, člověk je v ní drcen sociálními problémy, ale může se bránit. Celá sbírka je velmi silně levicově laděna, je pesimistická.
česká poezie
Ukázky

Těžká hodina

49 Kč
39 Kč
Rýmy paní Meluzíny - 20%
Nápadité a vtipně ilustrované básničky o počasí
česká poezie
Ukázky

Rýmy paní Meluzíny

139 Kč
111 Kč
Deník haiku 2 - 20%
Na první pohled by se spojení "spoluobjevitel Největšího Čecha" a "stará japonská básnická forma" mohlo zdát poněkud fantaskním. Ovšem pro umělce Čepelkova rozpětí není nic nemožné.
česká poezie
Ukázky

Deník haiku 2

135 Kč
108 Kč
Kašpárek v rohlíku - 20%

Devět ilustrovaných příběhů ze života Kašpárka v rohlíku od jeho narození po současnost. Dospěláci mohou číst nahlas, děti v duchu, předškolní piškoti prohlížet. VELIKOST SOUBORU PDF JE 23 MB

česká poezie
Ukázky

Kašpárek v rohlíku

198 Kč
158 Kč
Zapadlo slunce za dnem, který nebyl - 20%
Antologie básní zapomenutých, zavržených či opomenutých českých autorů. Editor - Ivan Wernisch.
česká poezie
Ukázky

Zapadlo slunce za dnem, který nebyl

350 Kč
280 Kč
Doupě latinářů - 20%
Bizarní, zdánlivě prozaická kniha přináší gnómické texty s hrdinným Bedřichem či dehonestovanými velikány českých duchovních dějin. Nové, opravené a výpravné vydání.
česká poezie
Ukázky

Doupě latinářů

95 Kč
76 Kč
Ženy & Muži - 20%
(1x)
Dvěma pokoutně vydanými sbírkami poezie Ženy a Muži se Paul Verlaine krátce před svou smrtí zařadil mezi největší básnické pornografy všech dob.
česká poezie
Ukázky

Ženy & Muži

50 Kč
40 Kč
Antologie české poezie I. díl 1966–2006 - 20%
Antologie české poezie I. díl (1966–2006) představuje českou básnickou tvorbu posledního čtyřicetiletí, jež u nás dosud nebyla v takovéto šíři prezentována.
česká poezie
Ukázky

Antologie české poezie I. díl 1966–2006

249 Kč
199 Kč