Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - květen 2022

Veřejné záchodky ze zlata
(1x)
V centru Sukovy studie stojí myšlení československých revizionistických ekonomů šedesátých let, přičemž zvláštní pozornost je věnována Otovi Šikovi.
Ukázky

Veřejné záchodky ze zlata

312 Kč
Na konci světa
Kniha představuje výbor esejů, které Jiří Pehe publikoval v různých periodikách mezi roky 2011 a 2015. Jejich ústředním tématem je myšlenka, že jsme svědky i aktéry zásadní proměny západní civilizace, tak jak ji známe od doby osvícenství.
Ukázky

Na konci světa

267 Kč
Mimořádná událost
Poutavý příběh, který prostřednictvím osudů dvou protagonistů mapuje hodnotové i politické turbulence posledních desetiletí.

Mimořádná událost

222 Kč
Rock’n’Roll
(1x)
Divadelní hra dramatika, scénáristy, divadelního a filmového kritika Toma Stopparda se dotýká života v totalitě. Česká adaptace měla premiéru v Národním divadle 22.2. 2007.

Rock’n’Roll

178 Kč
Arturův ostrov
(3x)
Arturův ostrov, čtenáři i kritikou považovaný za nejkrásnější román Elsy Morante, vyšel poprvé v roce 1957. K českým čtenářům se dostává až se značným zpožděním, které ale vzhledem k nepochybné nadčasovosti díla, není vůbec na škodu.
Ukázky

Arturův ostrov

403 Kč
Nadace a Země
(2x)

Rozsáhlý příběh Nadace je klasikou vědecké fantastiky z pera velmistra žánru. Asimovova legendární sága získala cenu Hugo za nejlepší románovou sérii všech dob a nepřestává oslovovat stále nové čtenářské generace.

Ukázky

Nadace a Země

403 Kč
Příběhy dávného času
(3x)

Nejstarší historie našeho národa optikou moderních vědeckých poznatků

Nenastal čas podívat se na bájné postavy českých dějin trochu kacířským pohledem?

Ukázky

Příběhy dávného času

314 Kč
Stopařův průvodce Galaxií  Omnibus
(2x)
Ano, stopovat po Galaxii se dá, dokonce za méně než třicet altairských dolarů na den...Proslulé dílo galaktického stopaře Douglase Adamse vydáváme v jediném svazku.
Ukázky

Stopařův průvodce Galaxií Omnibus

578 Kč
Přetrvávající primární reflexy

V českém prostředí unikátní publikace o přetrvávajících primárních reflexech, je určena širokému spektru čtenářů a zejména těm, kteří se snaží vyřešit příčinu lavinovitě narůstajících problémů dnešních dětí s učením a chováním.

Přetrvávající primární reflexy

441 Kč
Na počátku bylo moře
(2x)
Novela pojednává o manželské dvojici J. a Eleny, kteří si přejí vymanit se z městské civilizace, žít u moře v přírodním prostředí. Za tímto životním snem se stěhují z kolumbijského velkoměsta na statek u Karibského moře.

Na počátku bylo moře

190 Kč
Rozhovory přes rozbouřené doby
Kniha dvanácti rozhovorů s významnými osobnostmi politického a kulturního života předkládá reflexi „prostoru svobody“ v současné české společnosti.

Rozhovory přes rozbouřené doby

357 Kč
Sedm let v Africe
(1x)
Skutečný příběh přináší čtenářům syrovou výpověď o drsném životě na africkém kontinentu a ukazuje, že i v nejtěžších chvílích si lze zvolit cestu svobody a naplnit své životní poslání.
Ukázky

Sedm let v Africe

312 Kč
Na vlnách BBC a Svobodné Evropy
Paměti Zuzany Fried-Preissové jsou zajímavé a přínosné hned z několika důvodů. Především jako dlouholetá pracovnice zahraničního vysílání renomované společnosti BBC a později i Rádia Svobodná Evropa seznamuje čtenáře s organizací práce v BBC.

Na vlnách BBC a Svobodné Evropy

267 Kč
Černá labuť
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.

Černá labuť

467 Kč
Gubbio - 76%
Šest vzájemně se doplňujících příběhů této knihy slovenského autora žijícího od roku 1968 ve Švýcarsku se odehrává v různých historických obdobích na různých místech Evropy.

Gubbio

182 Kč
44 Kč
Antonín Máša. Film, divadlo atd. - 79%
(1x)
Portrét významného českého dramatika, filmového scenáristy a režiséra Antonína Mášy (1935-2001), který se nesmazatelně zapsal do dějin českého filmového a divadelního umění druhé poloviny 20. století.

Antonín Máša. Film, divadlo atd.

206 Kč
44 Kč
Na hranicích Nadace
(1x)
Románový cyklus Nadace od Isaaka Asimova je jedním z mistrovských děl žánru science fiction a zcela neopakovatelnou směsí přímočarého děje, odvážných idejí a rozsáhlého popisu fiktivního světa, která dosud nebyla překonána.
Ukázky

Na hranicích Nadace

358 Kč
Řád v rozmanitosti
Autorka si v knize vytkla za cíl prozkoumat nedostatečně zpracovanou problematiku federalizace habsburské monarchie.
Ukázky

Řád v rozmanitosti

709 Kč
Temno
(1x)
Přehledný a vyvážený pohled na dobu, kterou jsme si podle Jiráskova románu uvykli nazývat temnem, přináší ve druhém svazku Stručných historií historička Ivana Čornejová, přední odbornice na dějiny jezuitského řádu a pražské univerzity.
Ukázky

Temno

314 Kč
Zaslíbené země
(3x)
Volné, dlouho očekávané pokračování mezinárodního bestselleru Klub nenapravitelných optimistů (prestižní Prix Goncourt des lycéens, přeloženo do 11 jazyků, 14 tisíc prodaných výtisků českého překladu).
Ukázky

Zaslíbené země

538 Kč
Zobrazuji 161 - 180 z 1000 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 50 > >>