Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - květen 2022

Podivné historky ze života
(1x)
Od severního polárního kruhu přes moravskou megapoli až po království Tropikálů Přímořských, krajinami falešných proroků, rozumbradiček a uplakaných starců, tudy nás proveze vypravěč Arnošt Goldflam.
Ukázky

Podivné historky ze života

300 Kč
Průvodce stalinistickou Prahou 1948 - 1956
Kniha koncipovaná jako historický průvodce zavede čtenáře na místa spojená s komunistickou represí proti občanům Československa.

Průvodce stalinistickou Prahou 1948 - 1956

716 Kč
Špion, který přišel pozdě
(3x)
Kniha zachycuje zcela novou a zatím neznámou část ve vztazích mezi Československem a Norskem v období po druhé světové válce.

Špion, který přišel pozdě

312 Kč
Posvátná tradice ve starém Egyptě
Celá staletí lidstvo fascinuje tajemství starého Egypta. Každý další archeologický objev však znamená novou hádanku. Pravý význam a smysl těchto objevů odhaluje tato kniha.

Posvátná tradice ve starém Egyptě

539 Kč
Mr. Smith - 76%
Tajemný konzultant Smith o sobě tvrdí, že svým klientům pomůže profesionálně řešit jejich problémy – a to nikoli ty běžné, jako jsou kapající vodovodní kohoutky či nedostatek financí, ale problémy zásadní, týkající se lidského bytí.

Mr. Smith

182 Kč
44 Kč
Matčin portrét v americkém rámu - 78%
Mimořádný osud ženy, která je po trýznivém a protiprávním věznění donucena opustit vlast, kde zanechává syna, je vykreslený na podkladu opětovných setkání těchto dvou lidí, olemovaný americkou svobodou a podtržený socialistiskou nesvobodou.

Matčin portrét v americkém rámu

158 Kč
35 Kč
Hamsun - 76%
(1x)
Kniha jednoho z nejvýraznějších švédských spisovatelů a dramatiků.

Hamsun

182 Kč
44 Kč
Pár much a já
(1x)
Čtyři slavní japonští básníci 17.-19. stol.etí v jedné knize! “Zenový filosof a estét” Bašó, “boží člověk” Issa, “malíř a intelektuál” Buson a “piják a poutník” Santóka a výběr z jejich haiku v překladu Antonína Límana.

Pár much a já

205 Kč
Skutečný Hawking
(1x)
Ve své knize autor zkoumá, jak došlo k tomu, že Stephen Hawking je považován za jednoho z největších géniů lidstva. Hawking sice strávil svou vědeckou dráhu řešením hlubokých fyzikálních problémů, jeho proslulost však nespočívá na vědě...
Ukázky

Skutečný Hawking

529 Kč
Trieste Centrale
(3x)
Trieste Centrale je malou odbočkou velkého románu Winterbergova poslední cesta. Pan Winterberg cestuje ze Západního Berlína do italského Terstu. Chce, aby jeho žena byla šťastná.
Ukázky

Trieste Centrale

221 Kč
Sedm zákonů
(7x)
Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají.
Ukázky

Sedm zákonů

403 Kč
Apokalypsa svatého Jana
„Nebesa zmizela, jako když se zavře kniha.“ Díky grafické podobě se sugestivní vize svatého Jana stává hmatatelnou a konkrétní.Komiks polských autorů si klade otázku, zda stojí za to číst apokalypsu sv. Jana dnes. Stojí? Ano, stojí, ...

Apokalypsa svatého Jana

89 Kč
Cesta nikam
Cesta nikam je první částí válečné dilogie o osudech pohraničních polsko-litevských území. Její význam značně překračuje rámec žánru historického románu.Snaží se zde popsat sovětizaci Polska a Litvy.

Cesta nikam

80 Kč
Šikmý kostel
(48x)
Románová kronika ztraceného města. Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě - také kvůli těžbě uhlí.

Šikmý kostel

314 Kč
Biggles od velbloudích stíhaček
(3x)
Biggles, ani ne dvacetiletý mladík, je za 1. světové války vyslán se svým letadlem na frontu do Francie, aby bojoval proti nepříteli. Titul patří do legendární série téměř stovky knih mapujících dobrodružství britského letce Jamese Biggleswortha.
Ukázky

Biggles od velbloudích stíhaček

447 Kč
11. 7. 1412 - Poprava tří mládenců
(1x)
V nové knize edice Dny, které tvořily české dějiny autor živě a barvitě líčí událost, která je obecně známá především z Vávrova filmu Jan Hus, totiž zatčení a popravu tří mladíků, kteří se „provinili“ vyrušováním při kázání v kostele.

11. 7. 1412 - Poprava tří mládenců

178 Kč
Kepler62: Cesta. Kniha třetí
Třetí díl napínavé šestidílné finsko-norské série vesmírného dobrodružství z budoucnosti Kepler62.
Ukázky

Kepler62: Cesta. Kniha třetí

260 Kč
Kšaft
(2x)
Morytát „Kšaft“ byl první baladou, kterou Kalina vydal na počátku čtyřicátých let, která se i přes výtky kritiků pro nevyzrálou formu stala velmi populární.
Ukázky

Kšaft

35 Kč
Veřejné záchodky ze zlata
(1x)
V centru Sukovy studie stojí myšlení československých revizionistických ekonomů šedesátých let, přičemž zvláštní pozornost je věnována Otovi Šikovi.
Ukázky

Veřejné záchodky ze zlata

312 Kč
Na konci světa
Kniha představuje výbor esejů, které Jiří Pehe publikoval v různých periodikách mezi roky 2011 a 2015. Jejich ústředním tématem je myšlenka, že jsme svědky i aktéry zásadní proměny západní civilizace, tak jak ji známe od doby osvícenství.
Ukázky

Na konci světa

267 Kč
Zobrazuji 141 - 160 z 1000 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 50 > >>