Nejprodávanější tituly - srpen 2022
osobnosti a osudy

Život mimo kategorie - 11%
(1x)
John Bok (1945) se narodil do česko-britské rodiny (jeho otec byl válečným letcem, matka Angličanka). Podepsal Chartu 77, byl perzekuován policií, po roce 1989 pracoval v Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie a ve FBIS.
osobnosti a osudy

Život mimo kategorie

315 Kč
280 Kč
Život na hraně - 11%
Kniha vzpomínek významného českého literárního vědce, filosofa a překladatele je mimořádně cenným a čtivým svědectvím o osudu českého vzdělance v druhé polovině dvacátého století.
osobnosti a osudy

Život na hraně

221 Kč
196 Kč
Vejce a já - 6%
(4x)
Slavný autobiografický román popisuje se značným odlehčením život na slepičí farmě, kterou s manželem Bobem založili a zvelebili - v civilizací nedotčeném, panenském koutě severozápadní Ameriky.
osobnosti a osudy

Vejce a já

296 Kč
278 Kč
Andělin popel - 11%
(4x)
Dnes již klasický román Andělin popel je na každé stránce prodchnut úžasným autorovým humorem a literárním uměním. Úspěchu dosáhlo i jeho filmové zpracování.
osobnosti a osudy

Andělin popel

447 Kč
398 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

osobnosti a osudy
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Celej svět je rodná hrouda - 11%
Kniha o krajanech v exotické cizině vznikla na základě telefonických rozhovorů v době covidové ze zvědavosti, jak žijí ostatní mimo svoji rodnou hroudu.
osobnosti a osudy

Celej svět je rodná hrouda

215 Kč
191 Kč
Můj život v Opus Dei - 11%
Je to vůbec poprvé, kdy numerární člen Opus Dei, s jistou odvahou a upřímností, živě vypráví o podrobnostech svého života v této osobní prelatuře katolické církve.
osobnosti a osudy
Ukázky

Můj život v Opus Dei

176 Kč
156 Kč
Pacienti Sigmunda Freuda - 11%
Seznamte se s pacienty věhlasného Sigmunda Freuda, česko-rakouského neurologa a psychologa.
osobnosti a osudy

Pacienti Sigmunda Freuda

359 Kč
319 Kč
Robinsoni a donkichoti - 11%
(5x)
Neopakovatelné osobnosti nežijí jen v šumavské divočině. Jsou nám mnohem blíž, potkáváme je na ulicích, v autobusech, kdekoliv.
osobnosti a osudy
Ukázky

Robinsoni a donkichoti

537 Kč
478 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 285 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 29 > >>