Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Autor Martin Jiskra procestoval život s vařečkou v ruce, aby se nakonec zastavil a začal budovat vlastní podnik.
Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty... I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie.
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně. Začněte úvodem do středozemského stylu vaření a pokračujte přípravou receptů dle vlastního výběru.
Kokosové mléko, bazalka, chilli, limetka a citronová tráva – sotva která jiná asijská kuchyně je tak voňavá a barevná jako ta thajská. Svůdná kari či thajské polévky mají své věrné příznivce.
V knize Tradice s podtitulem Lidové zvyky a recepty spojily síly časopisy Venkov & styl, který už více než deset let přináší svým čtenářům spoustu reportáží o našich tradicích a zvycích.....
Jídelníček pro naše nejmenší
Vaření je zábava: několik málo přísad a osvědčené recepty vám zaručí úspěch!
Jak vařit dětem: rozložte záložky knížky a to nejdůležitější budete mít vždy na očích.
Manželé Linkovi se dostali do povědomí české veřejnosti televizní show Linka, kde slavný jazzman Rudy přivítá hosta z hudebního světa, zatímco jeho manželka Anna uvaří pro všechny vynikající jídlo.
Pochutnejte si na nových kulinářských dobrotách z Azerothu díky World of Warcraft: Novým příchutím Azerothu. Věhlasný šéfkuchař a pandaren Nomi vás v pokračování World of Warcraft: Oficiální kuchařky provede rozmanitými zeměmi Azerothu.
Expert na whisky Ian Buxton znovu prošel regály světových obchodů s whisky a doporučuje rozmanitou sbírku starých favoritů, hvězdné nováčky a z nepochopitelných důvodů neznámé značky, které prostě musíte okusit.
Kari pokrmy jsou jednoduše skvělé – ať už jde o indické nebo thajské, zeleninové, masové nebo s rybím masem. Příprava je snadná a většinou velmi rychlá. Už při vaření to v kuchyni nádherně voní. A hosté bývají z exotických kari pokrmů nadšení!
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.
Kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale i snadno připravitelné pokrmy pro hosty.
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě.