Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
Elegantní publikace s ilustracemi Petra Nikla a audionahrávkou šesti praktických cvičení všímavosti ( cca 60 min.) vám pomůže sestavit si program osobního rozvoje šitý na míru.
Rolf Sellin ve své dnes již slavné knize popisuje, jak vlastní hypersenzitivitu přijmout a jak se zase soustředit na sebe samého, aby člověk dokázal vnímat svoje tělo a vlastní potřeby a mentálně se lépe chránil.
Pedagogové v knize najdou užitečné tipy, jak stresu nejen čelit, ale hlavně předcházet. Díky knize zjistí, jak reagují na zátěž a co z jejich chování může vést ke zvýšenému stresu.
Cestu ke štěstí v zaměstnání musíme hledat stejně jako v osobním životě. To však nebývá vždy snadné. Máme zvládat pracovní zátěž, nároky šéfa a komunikaci s kolegy, se kterými si často moc nerozumíme. Představa štěstí pak snadno mizí.
Kniha představuje praktická cvičení, která pomohou čtenáři osvojit si dovednost všímavosti (mindfulness), účinně se orientovat v mezilidských vztazích, regulovat své emoce a tolerovat stres.