Nejprodávanější tituly - březen 2023
filosofie

Grandhotel nad propastí
(2x)
Přemýšlet o společnosti a kultuře někdy bolí. Společnost i myslitele.
filosofie

Grandhotel nad propastí

485 Kč
Kierkegaard a mořská panna - 11%
(1x)
Hluboko v moři, v korálovém paláci skrytém před lidskými zraky, žila princezna. Rodiče si jí vážili, zasnoubili s nejkrásnějším a nejsladším z mloků a byla prý nejšťastnější ze všech mořských panen. A přesto byla mladá princezna zoufalá...
filosofie
Ukázky

Kierkegaard a mořská panna

233 Kč
207 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Tři útěky Hanny Arendtové - 11%
Roku 1933 uprchla Hannah Arendtová z nacistického Německa nejprve do Paříže, později do USA. Zde se stala jedním z nejvýznamnějších myslitelů své doby. Její pohnuté osudy ztvárnil kreslíř Ken Krimstein v oceňovaném komiksovém životopisu.
filosofie

Tři útěky Hanny Arendtové

349 Kč
310 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
Kacířské eseje o filosofii dějin - 11%
(1x)
Jedno z nejvýznamnějších Patočkových děl, pocházející z roku 1975, shrnuje v šesti esejích jeho pozdní filosofii dějin i současné dějinné situace, v niž vyústily jeho celoživotní úvahy o problému přirozeného světa lidského života.
filosofie

Kacířské eseje o filosofii dějin

160 Kč
142 Kč
Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů - 11%
Kniha má svůj základ v přednáškách o úvodu do filosofie, které autor pronesl na Pedagogické fakultě a Filosofické fakultě UK.
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů

359 Kč
319 Kč
Bláznivý den profesora Kanta - 11%
Co mohu vědět? Co bych měl dělat ? V co mohu doufat? V Královci přísný profesor Kant odpověděl na tyto otázky a na několik dalších v tak bláznivý den, že zmeškal svou pravidelnou procházku.
filosofie
Ukázky

Bláznivý den profesora Kanta

233 Kč
207 Kč
Dějiny filosofie - 11%
(2x)
Dějiny filosofie jasně a stručně ve svém druhém, výrazně rozšířeném vydání přinášejí oproti prvnímu vydání v r. 2008 znatelně obsahově obohacené kapitoly týkající se indické, antické a křesťanské filosofie.
filosofie

Dějiny filosofie

449 Kč
399 Kč
Čas a věčnost - 11%
Ánanda Kéntiš Muthú Kumárasvámí byl světoznámý indolog, znalec orientálního umění, historik světových náboženství a metafyzik.Ve své pozdní knize se Kumárasvámí zabývá chápáním protikladnosti pomíjivého světského času a nepomíjivé božské věčnosti.
filosofie

Čas a věčnost

332 Kč
295 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 137 položek
<< < 1 2 3 4 .. 14 > >>