Ještě dříve než senátorem byl Václav Láska houbařem. Dodnes zůstává houbami posedlý – samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. A celá jeho knížka houbami voní. Ať už to jsou příběhy a vyprávění z lesů, luk a parků, nebo kulinářské rady, recepty atd.
Už jste někdy jedli vozkovu polévku nebo mačanku? Tušíte, co jsou to bacekýchle a kontrabáš? A víte, kde by vás pohostili jabkanci či řepánky? Pokud ne, v této knize najdete na všechny otázky odpovědi.
Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů.
Podle průzkumů společnosti STOB téměř každá žena vyzkoušela alespoň jednou za život nějakou dietu. A neúspěšně. Trápíte se také vy kvůli nadbytečným kilům a jste prostě jen nespokojeni s tím, jak vypadáte?
O paní Jiřině Bohdalové je známo, že je vášnivou sběratelkou kuchařských knih i jednotlivých receptů, má ráda dobré jídlo a vaření patří k jejím velkým koníčkům.
96 stran, 65 fantastických receptů, díky kterým zazáříte na každé grilovačce. Jak grilovat zdravě? Zbrusu nová kuchařka z dílny Jíme zdravě vám ukáže, že je to hračka! Těšte se na zdravější varianty oblíbených hitů, které znáte z každé grilovačky.
Jíst a žít bez cukru, lepku a laktózy - zní to jako přiliš „velké sousto"? Přesvědčte se, že vařit zdravě je jednodušší, než se zdá.
Co vás čeká uvnitř kuchařky?
Snadné vaření na šest písmen
Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše.
Ahoj, jsme medvědí kamarádi Nedvěd a Miška. Asi nás znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Ze všeho nejraději mlsáme a podnikáme různá dobrodružství.
Výroba domácích likérů a tinktur vyžaduje hodně trpělivosti a spoustu času. Pokud ale vytrváte, odmění se vám vaše úsilí lahodnými nápoji, v nichž se snoubí chuť ovoce, bylin, medu či koření. Ta je následována neobvyklými vůněmi či barvou.
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.
Takto přehledně popsané recepty na knedlíky na jednom místě na trhu ještě nebyly! Knedlíková
kuchařka je poklad, který najde využití v každé domácnosti. Oslovuje milovníky dobrého jídla napříč
generacemi, kteří se jí budou inspirovat po celé dekády
Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností.
Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby.
V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí.