Nejprodávanější tituly v roce 2024
film a divadlo

Myslet filmem - 11%
(1x)

Film je „forma, která myslí,“ poznamenal již režisér Jean-Luc Godard. Skladba obrazů a zvuků dokáže formulovat určité ideje, ale také reflektovat materiální, formální a narativní prvky, jež filmové médium utvářejí.

film a divadlo

Myslet filmem

1 400 Kč
1 244 Kč
Pozorovat prázdný prostor - 11%
Tato kniha směřuje k formulování několika možných přístupů, jak se popasovat s prázdnotou, neurčitostí a otevřeností, které stojí na začátku každého nového tvůrčího procesu divadla nesoucího přízviska autorské a neinterpretační.
film a divadlo

Pozorovat prázdný prostor

203 Kč
181 Kč
Proplétání světů - 11%
První odborná kniha věnovaná dějinám Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary před rokem 1989. Významnou kulturní socialistickou instituci zkoumá s důrazem na transnacionální perspektivu.
film a divadlo

Proplétání světů

441 Kč
392 Kč
Jevištní technologie v 21. století - 11%
Publikace Jevištní technologie v 21. století se primárně věnuje moderní strojní jevištní technologii, kterou však vnímá v kontextu jejího historického vývoje i prostředí divadelní budovy.
film a divadlo

Jevištní technologie v 21. století

450 Kč
400 Kč
Čechov & - 11%
"3. svazek ediční řady Největší dramatici" Stejně jako předchozí svazky tohoto cyklu chce i díl věnovaný ruské divadelní tvorbě přiblížit čtenářům nejslavnější díla vybraných dramatiků.
film a divadlo

Čechov &

404 Kč
359 Kč
Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - 11%
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

film a divadlo

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

449 Kč
399 Kč
Analýza divadelního představení - 11%
(1x)
Pavis přináší doposud chybějící konceptuální rámec pro analýzu divadelních, tanečních a pantomimických představení s přesahem do filmové analýzy.
film a divadlo

Analýza divadelního představení

409 Kč
363 Kč
Jan Werich. FILMfárum - 11%
Jan Werich byl dle vlastních slov zarputilým kinomolem. Žel, v poválečném čase to nebyla oboustranná láska, u filmu nacházel jen nepatrně příležitostí. Zato nezapomenutelných.
film a divadlo

Jan Werich. FILMfárum

269 Kč
239 Kč
Jan Švankmajer - 11%
Výpravná publikace mapuje tvůrčí principy celosvětově uznávaného umělce Jana Švankmajera.
film a divadlo

Jan Švankmajer

891 Kč
792 Kč
Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka - 11%

V roce 1980 napsal Jiří Brdečka literární scénář ke kultovnímu snímku Tajemství hradu v Karpatech. Půvabný humorný text potěší stejně jako film sám. Úvod Terezy Brdečkové a odborná studie Lukáše Skupy seznamují čtenáře s pozadím vzniku filmu.

film a divadlo

Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 223 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 23 > >>