Naučte se spolu s námi přípravu a servírování čajů tak, jak to dělají lovci v Jižní Americe či arabští kočovníci a mniši v Tibetu. Zjistíte, co je jedinečného na české čajové kultuře, a možná se i pro vás stane pití čaje důležitou součástí života.
Praktická příručka pro pěstitele, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou i na profesionální úroveň. Shrnuje nejnovější informace z neustále se vyvíjející vinařské vědy.
V předmluvě prof. Jirkovské se dozvíte, co se v oblasti nutričních doporučení pro prevenci aterosklerózy a srdečně-cévních onemocnění v posledních letech změnilo a proč se na nízkocholesterolovou dietu dnes díváme poněkud jinak.
Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku.
Rádi si pochutnáte na výživném jídle, ale chcete si hlídat energetický příjem? Hledáte lahodná a živinami nabitá jídla? Plný talíř inspirace vám teď předá food blogerka Kateřina Pergnerová alias @bananecek.
Úplně normální kuchařka pro úplně normální lidi. Taková je tato kniha! Rychle. Levně. Chutně. Jednoduše. Přesně tak vás naučíme vařit! Přidejte se k více než 150 000 kuchařů a kuchařek, kteří již vaří se značkou 30 minut v kuchyni.
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Ledviny mají v našem organismu velmi důležitou funkci, protože odstraňují z těla škodlové látky. Následkem onemocnění ledvin může vzniknout cukrovka, vysoký krevní tlak, ateroskleróza a mnoho dalších chorob.
Kuchařka z rybářské chaty nabízí recepty na rychlou a snadnou přípravu mořských ryb a plodů moře. Recepty jsou tak jednoduché, že většinu z nich zvládnete uvařit na dvouvařiči.
Opravdu pestrá kuchařka plná těch nejlepších jídel a nápojů z celého světa, kterou pro vás připravili vášnivý cestovatel, autor cestopisů a gurmán a výjimečná kuchařka, výtvarnice a fotografka.
S pomocí této kuchařky vyčarujete hostiny, které si v ničem nezadají s hostinami ve Velké síni, sladkosti, které by byly hodné Ministerstva kouzel, svačinky, které byste si mohli dát i v Bradavickém expresu, a mnoho dalších dobrot.
Špičkový šéfkuchař Radek Příhonský, osobní kuchař Karla Schwarzenberga a reprezentant české gastronomie ve světě, vydává ve spolupráci se svou kamarádkou Lenny Trčkovou knihu praktických tipů a receptů z kuchyně, která mu paradoxně přirostla k srdci nejvíc - ze street foodu.
Nechte se navnadit jedním z více než sedmdesáti lahodných receptů, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky! Food blogerka Kateřina Látalová se proslavila svými sladkými recepty a ty nejlepší vám přináší v podobě kuchařky.
Dá se na vaření ušetřit, aniž by to odnesla chuť a nutriční kvalita jídel? Jednoznačně ano! Barbora Charvátová, Markéta Chovancová, Tea Olivová a další známé tváře české gastroscény vám poradí, jak na to.