Nejprodávanější e-knihy v roce 2024
gastronomie

Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Černá-Feyfrlíková
Nové, zásadně přepracované a rozšířené vydání publikace o středověké gastronomii, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva i jak se jedlo o svátcích.
gastronomie
Ukázky

Gastronomie českého středověku

339 Kč
Vidličkou po mapě: ...aneb gastronomická odysea a jiná kulinářská dobrodružství - Dagmar Heřtová
(3x)
Víte, kdo byl kapitán Buchta? Co znamená, když slivovice řetízkuje? Kolik a jakých surovin s sebou vláčel údajně nepotopitelný Titanic? Jak se dá pohádkově zbohatnout při sbírání hub? Kdo popsal strop jedné slavné britské hospody?
gastronomie
Ukázky

Vidličkou po mapě

348 Kč
Skrytá tajemství keto diety: Revoluční poznatky – více benefitů bez strádání - Steven R. Gundry
Další kniha doktora Gundryho odhaluje nový a neuvěřitelný paradox související s ketony a jejich vlivem na snižování tělesné váhy, zdraví a dlouhověkost.
gastronomie
Ukázky

Skrytá tajemství keto diety

339 Kč
Fermentujeme se Superkvašáky: Zdravě, lehce a zábavně - Eva Horáčková

Jak na fermentované potraviny k podpoře zdraví, silné imunity a energie Tato knížka je pro všechny, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí si obohatit jídelníček o výživné a chutné fermentované potraviny.

gastronomie
Ukázky

Fermentujeme se Superkvašáky

269 Kč
Téměř zapomenuté recepty 2 - Michaela Smolová
Úspěšné téměř zapomenuté recepty znovu v podání sběratelky starých recepisů Michaely Smolové.
gastronomie
Ukázky

Téměř zapomenuté recepty 2

382 Kč
Umění fermentace I.: Postupy a vybavení, nakládaná zelenina a kimčchi, kysané nápoje, domácí jogurty, kefíry a sýry, medoviny, vína a cidery - Sandor Ellix Katz
(1x)
Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
gastronomie
Ukázky

Umění fermentace I.

424 Kč
Evoluce českého jídla - Christian Szabo
(1x)

Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá!

gastronomie
Ukázky

Evoluce českého jídla

248 Kč
Latte bez mlíka: Neuvěřitelné hlášky ze světa (nejen) gastronomie - Kristýna P.
(1x)
Psal se rok 2018, byl prosinec. Na bar přišla paní a zcela vážně si objednala latte bez mlíka s sebou. Tehdy jsme u baru byli tři a všichni jsme otevřeli pusy dokořán. Ale náš zákazník, náš pán.
gastronomie
Ukázky

Latte bez mlíka

249 Kč
Les a louka na talíři: 150 receptů z divoké kuchyně - Ulla Mayer-Raichle, Gisula Tscharner
Autorka vás v neobvyklé kuchařce zve na dlouhou procházku loukou i lesem: cestou vám bude vyprávět příběhy bylin a ukáže, kdy a kde najdete ty nejlepší z nich.
gastronomie
Ukázky

Les a louka na talíři

254 Kč
Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně - Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám.
gastronomie
Ukázky

Hojnost

379 Kč
Superpotraviny: Sousto za soustem ke zdraví - Kristýna Malinowská
Odhalte taje superpotravin společně s nutriční specialistkou, objevte jejich blahodárné účinky a zjistěte, jak je vhodně zařadit do svého každodenního jídelníčku.
gastronomie
Ukázky

Superpotraviny

254 Kč
Fermentace: Kvašené potraviny pro zdravý život - Průvodce prastarým světem kultivování potravin - Holly Davisová
Úžasný zdroj inspirativních návodů a informací o fermentovaných potravinách s více než 120 recepty.
gastronomie
Ukázky

Fermentace

417 Kč
Chemie na talíři: Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? - Ondřej Dvořák
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze?
gastronomie
Ukázky

Chemie na talíři

339 Kč
Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme - Eva Ferrarová

Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem.

gastronomie
Ukázky

Jídlo pro radost

299 Kč
Chilli: Průvodce světem pálivého jídla - Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková

Vše, co jste kdy chtěli vědět o chilli, ale báli jste se kousnout. Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli představuje kromě autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty, jejich roztodivné tvary, chuťové zvláštnosti či míru pálivosti.

gastronomie
Ukázky

Chilli

399 Kč