John Pellam, vyhledavač filmových exteriérů a dokumentarista, chce natočit film o svérázné newyorské čtvrti s názvem Hell’s Kitchen, Pekelná kuchyně. Sbírá autentické vzpomínky zdejších pamětníků. Thriller.
Máte rádi voňavý domácí chléb, křupavé domácí rohlíky a houstičky či nadýchané moučníky? Chcete si zkusit upéci vlastní kváskový chléb či připravit pohoštění pro přátele? V kuchařce najdete mnoho jednoduchých osvědčených receptů s použitím tohoto šik
16 prohlídkových tras, které vás dokonale seznámí s Pekingem. Objevte to nejlepší z čínského hlavního města a jeho okolí: nádherné chrámy, císařské paláce a zahrady, Velkou čínskou zeď, hrobky dynastie Ming a mnoho dalšího...
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku.
Pěkně vypečená kuchařka Foodblogerka Lucie Arichteva, Pěkně vypečený blog, ráda peče. Pro svého muzikanta Nikolaje Arichteva z kapely Kryštof a jejich dva syny připravuje originální bulharské, ale i staré rodinné recepty.
V knize Pekařský učeň popisuje autor zásadní pokroky a objevy v oblasti pečení chleba, ke kterým dospěl při studijním pobytu ve francouzských boulangeriích.
Na počátku bylo slovo. A to slovo přišlo „jakoby odjinud“. Přemysl tvrdí, že někdy slyší celou „brebentící společnost hlasů“, které „nejsou vůbec hrozivé“.