William Saroyan - Tracy´s Tiger / ...

Tracy´s Tiger / Tracyho tygr: Bilingvní vydání

Nakladatel: Argo 2001
Rozebráno
178 Kč
pohlídat

Anotace

Bilingvní vydání americké kultovní novely čtenářům znovu připomene půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, na něhož mladík už od dětství čeká, aby v něm probudil lásku k dívce Lauře a naučil ho dalším důležitým věcem, jež potřebuje mladík ke své proměně v muže.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Neboť tygr je láska a víc nemá smysl říkat, jelikož tímto spojením Saroyan řekl vše, o co se snažili stovky jeho předchůdců. 3 slova a je v nich krása celého života, alespoň pro toho, kdo ji chce vidět. Díky Wiliame

Tracyho tygr je moje nejoblíbenější knížka. Už dlouho. Když jsem ji dostal od bratra k narozeninám, vůbec jsem se zpočátku nemohl dostat k jejímu přečtení, pak jsem začal číst, jedním dechem, přečetl jsem ji asi za dvě hodiny. A pak pořád dokola. Něčím mě pohltila, má v sobě něco krásného. Doma mám knihu vydanou nakladatelstvím Argo v roce 1997. Moc se mi líbí i výtvarné zpracování. Nádhera. :)

Bohužel dříve než já si knihu přečetl náš zlatý retrívr Bárny a to si jí sebral na stole kde ležel i talíř s koláčky takže opravdu musí stát zato.
Jestli jste si někdy mysleli, že můžete být Tygr, tak tady Vám dojde, že vlastně už dávno jste Tracy. Nečekám, že bych kdy našla lepší knížku!

Tygra jsem četl jedním dechem a když jsem nakonec užasle vydechl, bylo jasný, že mám další knížku na celej život a novýho adepta na 'moje nejoblíbenější'. Když si tohle dílko najdete v nějakých 'stručných obsazích knih k maturitě' nebo tak něco, zdá se vám o ničem, ale když to čtete, zahalí vás a pohltí.

Navíc originál je psán snesitelnou...

Více
Kniha Tracyho tygr v bilingvním vydání od nakladatelství Argo je nádherně zpracovaná. Doporučuji všem, kteří chtějí obohatit svoji knihovnu o unikátní verzi tohoto slavného díla doplněnou o milé ilustrace.
Kniha je originální, velmi dobrá, ale rozhodně ne vynikající. Znám lepsí, ale i tak ji velmi doporučuju. Myslím, že je tak moc oblíbená protože v ní každý netradiční člověk najde sebe a je pro lidi, kteří jsou sami tak trochu jako Tracy. Je i moc dobře ilustrovaná...je psána ve dvou jazycích...ideální dárek pro vaše přátelé, kteří jsou z rodu Tracyho :-)
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Tracy´s Tiger / Tracyho tygr
Autor:
Saroyan, William
Nakladatel:
Argo
Edice:
Bilingvní vydání
EAN:
9788072033751
ISBN:
80-7203-375-1
Doporučená prodejní cena:
198 Kč
Originál:
Tracy´s Tiger
Překlad:
Josek, Jiří
Popis:
1× kniha, vázaná, 204 stran, česky, anglicky
Rozměry:
12 × 22 cm
Rok vydání:
2001 (1. vydání)
Jazyk:
česky, anglicky