- Čí je to sen?

Čí je to sen?: Antologie současných frankofonních povídek

Nakladatel: Větrné mlýny 2003
Není skladem
161 Kč
pohlídat

Anotace

Tato kniha je výborem povídek, které byly publikovány ve sbornících Festivalu frankofonní novely a povídky ve francouzském městě Saint-Quentin v letech 1996 – 2000. Ve třinácti povídkách se čtenáři mohou seznámit se současnou tvorbou renomovaných i teprve začínajících francouzsky píšících autorů, udělat si předtavu o současném postavení tohoto...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hranolky a žabí stehýnka

Antologie Čí je to sen? nabízí výběr textů ze sborníku Festivalu frankofonní povídky a novely, který se každoročně už přes dvacet let koná ve francouzském městě Saint Quentin.
Celá recenze

Nevýrazná vzpoura utlačovaného žánru

Antologie obsahuje třináct povídek, vybraných a přeložených dle vlastního výběru studenty francouzštiny z Masarykovy univerzity v Brně...
Celá recenze

Minirecenze

(...) Útlá sbírka povídek současných autorů je tematicky rozmanitá a není velký problém najít mezi třinácti texty takový, který bude vyhovovat individuálnímu čtenářskému vkusu. O překlad se postarali studenti francouzštiny, přesto je sbírka jazykově kompaktní. (...) Někdy sniví, někdy děsiví, rozpustilí i nechutní dokážou být francouzsky píšící autoři konce dvacátého století.

K přečtení

(...) Pojítkem výboru, v němž je zastoupeno třináct generačně a stylově odlišných autorů, je motiv snu, nereálnosti a zdání, ať již jde o vysněné krajiny a mytická pozadí lidských prožitků, či o nereálnost jevů vznikajících v důsledku náhlých zvratů v každodenním životě. (...) Závěrem se sluší poznamenat, že stylisticky většinou dobře zvládnuté překlady povídek pořídili studenti Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, které za tento zajímavý projekt nezbývá než pochválit.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Čí je to sen?
Nakladatel:
Větrné mlýny
EAN:
9788086151670
ISBN:
80-86151-67-0
Doporučená prodejní cena:
179 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 158 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 18,5 cm
Rok vydání:
2003