Bernard Werber - Mravenci

Mravenci

Nakladatel: Knižní klub 2005
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Dávejte pozor, kam šlapete!
Během několika vteřin, které potřebujete k přečtení tohoto odstavce, se narodí 40 lidí… a 700 milionů mravenců.
Malí, pro nás takřka neviditelní, a přesto úchvatní tvoři vytvořili od doby, kdy se před stovkou milionů let na Zemi objevili, zcela dokonalou a všestranně fungující civilizaci. Budují města a federace, bojují...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Sci-fi není žánr, který bych běžně četla. Ale po přečtení recenzí jsem si toto knihu zakoupila a nebyla jsem zklamána. Je to knížka napsaná vynikajícím způsobem a dnes se na mravence dívám jinak.
Knihou prolínají tři vynikající děje, je to starý dobrý mechanismus, který Vás zcela polapí od začátku četby. Neváhejte a těšte se na ni. Je to kus safra dobře odvedené práce. Poděkování patří autorovi, výbornému překladu (smekám klobouk)a vydavateli.
Kniha mi přinesla jiný pohled na sci-fi vůbec, protože jsem myslela, že to bude zase něco typického. Ale kniha naprosto vybočuje z jakéhokoliv zařazení a to tím dobrým směrem. Je šokující, nápaditá a velmi poučná. Změnila můj pohled na svět a taky je tu ta hádanka se sirkami a trojúhelníky...prostě při této knize musíte 'myslet jinak'
Opravdu příběh, který vás pohltí. Velmi čtivé líčení mravenčího světa, při kterém se tají dech tak, že mu i odpustíte trochu plochý popis lidské psychiky. Je to výborně napsané a napětí je bravurně dávkováno.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Mravenci: dobré sci-fi z mikrokosmu

(...) Za prostým názvem se skrývá nápaditě napsané sci-fi. (...) Osudy mravenčího samce 327, samičky 56 a bojovnice 103 683, kteří společně pátrají po záhadě skryté v nejnižších patrech svého mraveniště, tvoří jednu dějovou linii knihy. Tu druhou určil Werber rodině mladého nezaměstnaného Jonathana, jenž ve sklepení svého zděděného bytu pátrá po tajemství, které mu zanechal zesnulý strýc. (...) fanoušci sci-fi zřejmě bez potíží přistoupí i na to, že mravenci přemýšlejí, vzpomínají, vedou takřka detektivní pátrání a mají dokonce i sny. Pro tuto skupinu čtenářů jsou Mravenci - svižně napsaná kniha s originální zápletkou - určitě dobrou volbou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Mravenci
Autor:
Werber, Bernard
Nakladatel:
Knižní klub
EAN:
9788024213781
ISBN:
80-242-1378-8
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Originál:
Les Fourmis
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 320 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 20 cm
Rok vydání:
2005 (2. vydání)