Albert Camus - Pád

Pád

Nakladatel: Garamond 2006
Fall

Fall

296 Kč
Skladem
- 10%
296 Kč
Pád

Pád

198 Kč
Rozebráno
198 Kč
pohlídat
Rozebráno
152 Kč
pohlídat

Anotace

Pád (1956) je poslední velkou prózou Alberta Camuse. Původně měl být zařazen do povídkové sbírky Exil a království, vzhledem k neustále se rozšiřujícímu obsahu díla se však spisovatel rozhodl povýšit jej na román a publikovat odděleně. Pád je jedinou Camusovou prózou, do jejíhož hrdiny vložil autobiografické prvky, přestože sklon pokoutního...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Už kdysi mě to vypůjčené z knihovny nadchnulo tak, jak žádná jiná knížka. Recenze tzv. "čtenářky" zní jak hodnocení průměrného studenta po hodině filosofie před školní tabulí. Spousta knih je průměrných, toto tím nejlepším, co, Camus napsal! A on už své jméno má a rozhodně ne tímto titulem!
Ujde. Líbí se mi prvek potlačované viny a otevřený popis pokřiveného charakteru, který se nezmění ani s uvědoměním těchto antikvalit. Hlavní hrdina zůstane jaký je, ať už to pro něj a pro jeho okolí znamená cokoli. Je rozervaný, je bezcharaktérní, ale je upřímný a traumatizovaný. Hodně přemýšlí, ale ví, že dostat ještě jednu šanci...nejspíš by nejednal líp.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Propast vzpomínek

Clamence vypráví o svém životě, zpytuje svědomí, ukazuje, jak byl pokrytecký a sebestředný – to vše proto, aby v závěrečné kapitole mohl přistoupit ke své roli „kajícného soudce“ a odsoudit mlčenlivého posluchače za stejné prohřešky, jakých se dopustil i on sám. K slavným scénám moderní literatury patří scéna, v níž zaslechnutý smích vyvolá protagonistův pád v mnoha významech tohoto slova.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pád
Autor:
Camus, Albert
Nakladatel:
Garamond
Edice:
Francouzská knihovna
EAN:
9788086955315
ISBN:
80-86955-31-1
Doporučená prodejní cena:
169 Kč
Originál:
La Chute
Překlad:
Žilina, Miloslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 114 stran, česky
Rozměry:
11,8 × 19 cm
Rok vydání:
2006 (2. vydání)