Jon Davis - Hezký víkend

Hezký víkend

Nakladatel: Jon Davis 2007
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Američan žijící v Praze popisuje své české zážitky - o běžných věcech - o taxi, houbách, šunkoflecích, pivech, jak jednat na úřadech.... ne dost dobrou češtinou - jenže jazykem vtipným a pohledem odlehčeným, výsledkem je pak milá kniha doplněna ilustracemi Milana Hencla.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Jonova knížka je opravdu skvělá. Dejte si jednu kapitolku před spaním a jednu ráno a máte o dobrou noc či následující den postaráno. S Jonem jsem pár let i pracoval v jedné softwarové firmě a byl to moc zajímavý a bezprostřední kolega. A v hokeji proti USA fandí Čechům!!!

Dlouho jsem se nad knihou tak pozitivně nepobavil. Už se těším až si ji zase někdy přečtu pro zlepšení nálady. Všem vřele doporučuji a těším se na další povídky pražského Američana Jona..

Všechno jsou to příběhy z reálného života a Čech netuší, co všechno může být Američanovi na nás zvláštní nebo komické (např. sbírání hub).
Výborné, skvělá reflexe pocitů a zážitků cizince v čechách
Už dlouho jsem se tak nepobavila. Nejen, že je to napsáno legrační češtinou, ale příběhy jsou vtipné a přitom některé k zamyšlení na tím, jak nás vidí cizinci žijící v naší zemi. Doporučuji!
Kdo má rád Tři muže ve člunu a pod. bude nadšen!Smála jsem se od začátku do konce.Některé kapitoly jsou zvlášť povedené,protože nám 'nám nastavují zrcadlo' jací jsme v očích cizince a zvláště toho z Chichega.
Knihu vřele doporučuji, nemá chybu a potěší snad všechny věkové kategorie, především ty, kteří bojují s cizimi jazyky nebo i českou mentalitou a uřady. Kniha je vtipný pohled na českou společnost 90. let minuleho stoleti z očí člověka, který mezi námi snaží žít a pracovat.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hezký víkend
Autor:
Davis, Jon
Nakladatel:
Jon Davis
EAN:
9788023982039
ISBN:
978-80-239-8203-9
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Ilustrace:
Hencl, Milan
Popis:
1× kniha, vázaná, 88 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 21 cm
Rok vydání:
2007 (2. vydání)