- Staré a památné ...

Staré a památné stromy Třeboňska

Nakladatel: Veduta 2008
Rozebráno
225 Kč
pohlídat

Anotace

Obsahem knihy jsou významné a staré stromy Třeboňska (rozumí se přibližně hranice CHKO Třeboňsko) a nejbližšího zeměpisného okolí.
Stromy jsou představeny v 56 kapitolách, přičemž jedna kapitola může pojednávat o jednom stromu, ale třeba i o skupině 100 a více stromů.
Ke každému stromu je v knize mapka, fotografie, případně perokresba, textová část obsahuje mimo jiné GPS zaměření.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Přibližují krásu stromů

(...) Chtěli široké veřejnosti přiblížit krásu a vznešenost stromů a pomoci lidem najít k nim cestu. To byl hlavní důvod, proč skupina autorů napsala knihu Staré a památné stromy Třeboňska, kterou nedávno vydalo budějovické nakladatelství Veduta. Kolektiv stromy představuje v 56 kapitolách. „Každá kapitola pojednává buď o jednom z živých zelených objektů, nebo o celé skupině stromů, jako je například Novořecká hráz či Branská dubina,“ píše v knize kolektiv autorů, který tvoří Václav Bartuška, Václava Fliegelová, Alena Kociánová, Blanka Kociánová a Jindřich Prach. Zájemci se z knihy dozvědí, kde konkrétní strom najdou. Odkud k němu vede cesta, jim napoví mapka. Autoři zaznamenali také popis jednotlivých stromů, výšku, obvod a všímají si také stručné historie nejbližšího města, vesnice či rybníka. Ukaždého stromu je fotografie. Čtenáři naleznou v knize 115 černobílých a 33 barevných příloh.

Kniha splací dluh stromům

(...) Kniha, která se stala prvním počinem s tímto místním zaměřením, se ve svých 56 kapitolách zabývá zajímavými starými a také památnými stromy na Třeboňsku a v některých přilehlých lokalitách. Každá z kapitol pojednává buď o jednom z těchto živých zelených objektů, anebo o celé skupině stromů, jako je třeba Branská dubina, Novořecká hráz apod. Čtenář se z knihy dozví, kde konkrétně se který strom nachází i díky mapkám, jak se k němu dostane, zaznamenán je jeho popis, výška a obvod, ale autoři si všímají i okolí s krátkou historií nejbližšího města, vesnice či rybníka, na jehož hrázi strom roste. Každý ze stromů je opatřen původní fotografií nebo perokresbou. V publikaci najdete 115 černobílých obrazových dokumentací a barevnou přílohu se 33 nejkrásnějšími snímky stromů v různých ročních obdobích.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Staré a památné stromy Třeboňska
Nakladatel:
Veduta
EAN:
9788086829326
ISBN:
978-80-86829-32-6
Doporučená prodejní cena:
250 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 190 stran, česky
Rozměry:
12 × 20 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)