Petr Stančík - Pérák

Pérák

Nakladatel: Druhé město 2008
Pérák

Pérák

224 Kč
Skladem
224 Kč
Rozebráno
178 Kč
pohlídat

Anotace

Petr Stančík se ve své próze originálním způsobem ujal protektorátní městské legendy o superhrdinovi vzdorujícím nacistům a nabízí skvělou kombinaci napínavého příběhu, historického poučení a přesně odměřené dávky humoru.

Nadnášejí létající talíř tibetští mniši? Jak skončí apokalyptický silvestr s jedlým nábytkem u Hermanna Göringa? Je atentát na...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Perfektní kniha, zejména pro čtenáře, kteří postavičku Péráka vůbec neznají (vkusně jsou doplněny postranní texty z období okupace). Nicméně filmové zpracování Jiřího Trnky mě oslovilo více. Přesto však hodnotím tuto moderní publikaci pozitivně. Jen houšť a větší kapky!!!

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Pérák – obnovená legenda od Petra Stančíka

Pokus o oživení legendy z nedávné historie, ke které se v těžkých dobách upínaly naděje národu, ale která je již dnes takřka v zapomnění, to vyžaduje jednak znalost historických souvislostí, jednak skvělý vypravěčský talent a smysl pro zápletku. Dokonale namíchaný koktejl uvedeného předkládá Petr Stančík takovým způsobem, že čtenáře nenechá ani chvíli na pochybách, zdali je právě on ten pravý, kdo se měl tohoto úkolu zhostit. (...) Jak patrno, servítky Petr Stančík při psaní knihy odložil kamsi na neznámé místo a místo nich popadl pořádný porcovací nůž.
Hodnocení: 95%

Smějící se bestie v povětří

(...) A co je opravdu zvláštní, z útrob tohoto magickorealistického guláše na čtenáře skutečně zavane atmosféra válečné Prahy. A to nejen proto, že grafik proložil knihu dobovými obrázky a plakáty. Stančíkův román má navíc ještě další plán. Postava Péráka - ač ve folkloru velmi variabilní - je zde symbolem hrdinství na pozadí českého neválčení, ba kolaborantství. Autor, v akčních scénách řekněme cudně morbidní, si ostré rýpance do bolavých míst tuzemské historie nenechává ujít, přestože tak činí jaksi mimoděk na okraji stránek mezi vysvětlivkami dobových reálií.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pérák
Autor:
Stančík, Petr
Nakladatel:
Druhé město
EAN:
9788072272679
ISBN:
978-80-7227-267-9
Doporučená prodejní cena:
198 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 118 stran, česky
Rozměry:
17,5 × 23,5 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)