Zygmunt Bauman - Tekuté časy

Tekuté časy: Život ve věku nejistoty

Nakladatel: Academia 2008
Tekuté časy

Tekuté časy

212 Kč
Rozebráno
212 Kč
pohlídat
Rozebráno
194 Kč
pohlídat

Anotace

Objevná pojednání Zygmunta Baumana o tekuté modernitě proměnila naše uvažování o současném světě. V této rozsahem nevelké knize autor zkoumá zdroje endemické nejistoty, která utváří naše životy dnes, a zároveň čtenáři předkládá stručný a přístupný úvod do svého velmi originálního náhledu na život v naší „tekuté“ moderní době, který ve větším rozsahu propracoval již ve svých předchozích knihách.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Naprosto skvělá kniha. Velmi čtivým jazykem představuje problematiku proměny postmoderní společnosti a příčiny této přeměny. Bauman také své teoretické koncepty dokládá na citacích buď článků z médií středního hlavního proudu nebo také výsledky analýz sociálních jevů. Jediná výtka pak může směřovat k místy až extrémně viditelnému stranění...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Baumanovy Tekuté časy odrážejí nejistotu světa

(...) Výstižnější podtitul Tekuté časy mít nemohly. Zrychlený běh světa a všudypřítomný prvek dočasnosti obírají člověka o jistoty. Jak lze demonstrovat na příkladu současné ekonomické recese. Ani dlouholetá praxe v oboru, ani specializované vzdělání již neposkytují záruku zaměstnání. Bauman pozoruje, jak se ztráta opěrných bodů promítá do lidské každodennosti. Společným jmenovatelem zdánlivě nesouvisejících témat je upevňování selektivních mechanismů, které vytváří zdání jistot. (...) Podobně jako předchozí svazky, i Tekuté časy potvrzují Baumanovu výjimečnost v kontextu soudobého evropského myšlení. Již proto, že navzdory obsáhlosti témat zůstává kniha přístupná i běžnému čtenáři.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Tekuté časy
Autor:
Bauman, Zygmunt
Nakladatel:
Academia
Edice:
21. století
EAN:
9788020016560
ISBN:
978-80-200-1656-0
Doporučená prodejní cena:
215 Kč
Originál:
Liquid Times
Překlad:
Šolcová, Helena
Popis:
1× kniha, vázaná, 112 stran, česky
Rozměry:
15 × 18,5 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)