Alena Zemančíková - Bez otce

Bez otce

Nakladatel: Mladá fronta 2008
Rozebráno
215 Kč
pohlídat

Anotace

Soubor povídek z posledního desetiletí minulého a prvních let tohoto století. V životě rodiny s dospívajícícmi dětmi se změní úplně všechno, z někdejší idyly ve venkovském domě s dětmi, knihami a zvířaty se rozpoutá kolotoč odchodů, rozchodů, drogových experimentů, v nejprostším smyslu těch slov hledání víry, lásky a naděje do budoucna.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Chvála povídky

(...) Alena Zemančíková sotva někdy napíše román nebo nějaký jiný tlustospis. Na to je balance jejích textů příliš křehká, snadno se poruší a sklouzne. Knížku, jako je Bez otce, lze také sotva napsat každý rok. V ní uložená životní zkušenost zrála a ztvárňovala se léta, než se, řečeno s Emilem Staigerem, v textu podařilo zachytit " bodový zážeh světa", který z povídky dělá žánr nejbližší lyrické básni - a přírodě. Jestliže člověk zvedne oči od její knihy, má pocit, že svět najednou vidí jinak, a že vlastně všichni lidé, které právě míjí, vystoupili z její knihy a mluví jejím hlasem.

Povídky od Aleny Zemančíkové

(...) Hořké, nesentimentální příběhy poutavě zachycují nejen autentickou individuální zkušenost autorky, ale jsou i cenným dobovým svědectvím. Jedná se bezesporu o jeden z nejvýraznějších knižních debutů prvních let tohoto století, který bude pro mnohé čtenáře radostným překvapením.

Milion přikázání Obřího Klitorisu

(...) Povídky Aleny Zemančíkové už ve svém titulu Bez otce naznačují, že za texty a příběhy, jež čtenáři nabízejí, se skrývají symbolické významy odkazující k transcendentním hodnotám mezilidských vztahů, jaké s sebou nese rodina a přátelství - a víra. Nejsou to však v žádném případě pouhé moralistní traktáty, prozaička dokázala podat svůj osobitý pohled na svět na člověka v něm také osobitým způsobem. V popředí její pozornosti jsou postavy a osudy, které čtenáře ochotného hledat v beletrii víc než napínavé děje a erotická dobrodružství zaujmou právě svou neobyčejnou obyčejností.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bez otce
Autor:
Zemančíková, Alena
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020416629
ISBN:
978-80-204-1662-9
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 152 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)