Geraint Anderson - Cityboy

Cityboy

Nakladatel: Millennium Publishing 2010
Rozebráno
314 Kč
pohlídat

Anotace

Román Cityboy anglického spisovatele Gerainta Andersona (nar. 1972) je fascinujícím a unikátním svědectvím o každodenním životě v nepřetržitě tepajícím srdci finančního světa, poháněném adrenalinem obrovských peněz, intrik, sexu, drog a alkoholu. Srdce, které málem zastavil infarkt nedávné finančí krize. V Andresenově knize najdete krom jiného...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Plná dosud neznámých informací a postřehů. Autor ukazuje na morbidní touhu po penězích na úkor třeba i vlastních přátel. Na překlad si stěžovat nemohu, naopak. Čtivé a hodně poučné. Neni náhodou, že kniha je už pár měsíců mezi nejprodávanějšími. Koupil jsem tři a podělil své známé. Odezva - samé superlativy.
Pokud umíte alespoň trochu anglicky, kupte si knihu v originále, ať pak nelitujete jako já; není to špatný příběh, jen ten překlad, to je teda síla... Nezáživný, nudný, a pak taky doslovné překlady jako 'křupající dvacetilibrovka', to mě nadzvihávalo ze židle... Jak peněz za knížky nikdy nelituju, tak v tomhle připadě tedy ano!

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Geraint Anderson: Ďábelská City

(...) Nevázaný sex s prostitutkami, šňupání kokainu jak na běžícím pásu, bezohlední makléři, kteří lžou, podvádějí a jsou ochotni podrazit kolegu nebo vydírat klienty, jen aby se napakovali statisícovými bonusy - taková je realita londýnské bankovní City. Alespoň podle Gerainta Andersona, bývalého analytika, který ve své skandální knize Cityboy rozkryl některá špinavá tajemství finančního světa. Není divu, že se po jejím vydání stal pro City nežádoucím. (...) Před šíleným vypětím a pracovním tempem hledají hrdinové Andersonovy knihy záchranu v drogách. Kokain nebo extáze je součástí jejich života stejně jako pro někoho brufen. Emoční prázdno, které je vedlejším produktem dvanácti-, čtrnáctihodinové pracovní doby, vyplňují sexem za peníze a alkoholem.(...) Díky svým analytickým schopnostem dokázal Anderson v knize Cityboy už na počátku finanční krize s obdivuhodnou přesností předpovědět budoucí problémy některých velkých bank.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Cityboy
Autor:
Anderson, Geraint
Nakladatel:
Millennium Publishing
EAN:
9788086201603
ISBN:
978-80-86201-60-3
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Překlad:
Kytka, Ivan
Popis:
1× kniha, vázaná, 380 stran, česky
Rozměry:
15,5 × 24 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)