Jindřich Mann - Poste restante

Poste restante

Nakladatel: Labyrint 2012
Rozebráno
293 Kč
pohlídat

Anotace

Autobiograficky laděná kniha, která nám nechává nahlédnout do zákulisí slavné německé spisovatelské rodiny Mannů. Její protagonista a vypravěč v jedné osobě, vnuk staršího z bratrské dvojice, Heinricha Manna, v ní líčí svůj typicky středoevropsky spletitý životní příběh, který nepostrádá bizarní, dramatické ani humorné momenty. Sedmnáctiletá...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nemohla jsem se od ní utrhnout.Doporučuji.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zkuste snít na kolejích

(...) Z "neznámých československých osudů" slavné rodiny vytvořil pitoreskní pozadí pro vlastní příběh myšlenkového i citového zrání, v němž se naleznou především jeho generační vrstevníci z Prahy. Literárním stylem ovšem rodinné vazby nezapře. V atmosféře jeho vyprávění rezonuje pohádkářská imaginace otce Aškenazyho, zatímco vykroužená souvětí připomenou ironické šifry prastrýce Thomase. Kniha sice původně vyšla německy a nepochybně náleží německojazyčné literatuře, svým způsobem však vstupuje i do literatury české. A to nejen díky autorskému přepracování, ale hlavně obsahem, shrnutím zkušeností, které jsou v mnoha ohledech do jiného prostředí nepřenosné.

Skvost, za který se autorovi děkuje

Dalo se čekat, že vnuk slavného německého spisovatele Heinricha Manna a syn jeho rovněž slavného českého kolegy Ludvíka Aškenazyho bude mít literární nadání. Avšak až po přečtení knihy Jindřicha Manna Poste restante člověk zjistí, jak veliký jeho talent je. Skoro se chce napsat ohromující. (...) S nádhernou čestinou nám nabídl román, v němž se autobiografické prvky, snové vize z pražského dětství i autorovy fantazie tam, kde nestačí dokumenty a rodinná vyprávění, splétají s historickými událostmi šíleného dvacátého století, jež lidem vnucovalo emigrace, okupace a transporty do táborů smrti.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Poste restante
Autor:
Mann, Jindřich
Nakladatel:
Labyrint
EAN:
9788087260456
ISBN:
978-80-87260-45-6
Doporučená prodejní cena:
345 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 360 stran, česky
Rozměry:
12 × 19 cm
Rok vydání:
2012