Jaroslav Žák - Konec starých časů
Ke stažení

Konec starých časů

Nakladatelé: Radioservis, Tebenas 2016
Konec starých časů

Konec starých časů

269 Kč
Skladem
269 Kč
Ihned
279 Kč

Anotace

"Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši."

Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek především ze školního prostředí (Škola, základ života, Cesta do hlubin...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Cesta do hlubin Žákovy duše

(...) Jeho nejvýstižnějším mluvčím je "otec Breburda", muž z lidu a s lidovým vyjadřováním, takový ten poctivý hloubal, který neskočí jen tak na nějaký špek či demagogii. Ten pronese výrok, který se pak stane jakýmsi ideovým shrnutím románu: "sme po druhý ve sračkách a po druhý až po uši", přičemž tím první septikem je samozřejmě míněna nacistická okupace. Kdy se z těch druhých fekálií Pepův Týnec vyhrabe, netuší nikdo. Ani Breburda, ani autor Žák. Z náznaků by bylo možné usuzovat, že v době, kdy román psal, doufal, že to nebude trvat déle než ono první ponoření. Zároveň si byl vědom toho, že místní obyvatelé jsou "specialisté na poroby" a tak pasivní a pohodlný národ, který než by něco riskoval, tak raději snáší jakoukoli potupu. (...) A Jaroslav Žák, tento kmotr neškodné studentské recese, toho zvláštního českého vynálezu, sedl k svému humoristickému románu a psal. V té době to byl stejně statečný čin, jako by se ozbrojil bambitkou a vyjel do savany pronásledovat rudé bídáky.

Bez surovců to u nás nejde

(...) Po dvaceti letech vyšel román Konec starých časů. A je stále stejně aktuální. Román Konec starých časů začal psát v té době již "vyakčněný" spisovatel Jaroslav Žák (1906-1960), autor slavných próz a filmových scénářů ze studentského prostředí, několik měsíců po únorových událostech roku 1948. Vyšel poprvé až po listopadu 1989. (...) Děj se odehrává 25. a 26. února 1948 v městečku Pepův Týnec nad Lesem; předobrazem byla Žákovi Jaroměř, kde předtím působil - jak jinak - jako středoškolský kantor. Podobně jako román Zbabělci Josefa Škvoreckého, který hodnotí domnělé hrdinství náchodských (kosteleckých) občanů v květnu 1945, je tato kniha autentickým svědectvím toho, co se mezi běžnými lidmi odehrávalo. Je to svědectví mnohdy velmi humorné, ale zároveň trpké až k pláči.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Konec starých časů
Autor:
Žák, Jaroslav
Nakladatel:
Radioservis, Tebenas
EAN:
Doporučená prodejní cena:
279 Kč
Interpret:
Táborský, Miroslav
Režie:
Štolpa, Roman
Popis:
AudioKniha ke stažení, 22 x mp3, délka 10 hod. 32 min., velikost 577,2 MB, česky
Rok vydání:
2016